Instructiuni de conectare la computer pentru casele de marcat conectabile prin miniusb-usb in Windows7 sau Windows8. partea a II-a din IV

Size: px
Start display at page:

Download "Instructiuni de conectare la computer pentru casele de marcat conectabile prin miniusb-usb in Windows7 sau Windows8. partea a II-a din IV"

Transcription

1 Instructiuni de conectare la computer pentru casele de marcat conectabile prin miniusb-usb in Windows7 sau Windows8 partea a II-a din IV In aceasta parte : - se va verifica aplicabilitatea acestui fisier in cazul concret al dispozitivelor pe care dumneavoastra le detineti - se va descrie conectarea dispozitivelor - se va descrie instalarea driverelor "simulator de COM" pentru Datecs DP-50,DP-50D - setarea portului COM in Windows - completarea numarului portului COM la care s-a facut conectarea in formularul casei Atentie: Datorita complexitatii acestei operatii nu este recomandata executia ei fara asistenta unei persoane specializate. In principiu aceste persoane sunt cele care va asigura service-ul casei de marcat. De altfel, pentru intreg continutul acestui fisier nu ne asumam nici o responsabilitate! Daca va incumetati sa faceti singuri instalarea si va asumati toate consecintele, va stam la dispozitie cu asistenta de la distanta pentru instalarea casei in cadrul aplicatiei ProBis. Chiar si daca instalarea se face cu asistenta noastra de la distanta, tot dumneavoastra trebuie sa va asumati toate consecintele acestei instalari, datorita lipsei noastre de control asupra dispozitivelor propriu-zise (nu putem "vedea" calculatorul dumneavoastra, sau cablul cu care ati facut conexiunea, sau modelul casei etc..) Conectarea este un proces destul de complicat, depinzand de mai mai multe conditii, avand mai multi pasi, fiecare dintre pasi cu setarile sale specifice. Pentru a va face o idee asupra multitudinii situatiilor posibile dati un clic pe textul albastru Instructiuni de instalare casa de marcat: se va dechide o imagine din care modul de legare al casei dumneavoastra este una dintre caile prezentate acolo, cu etape specifice fiecarei trepte, pe care noi am incercat sa le grupam in patru fisiere. Aceasta cale va asteapta pe dumneavoastra acum sa o parcurgeti.. Cu ceva rabdare si.. fara tutun, ea poate fi parcursa. Daca, totusi, nu reusiti conectarea, va stam la dispozitie prin una dintre variantele de contactare prezente la : (daca aveti calculatorul conectat la internet, doar dati dublu-clic pe randul de mai sus!) II Conectarea casei de marcat la computer Aplicabilitate Instructiunile ce urmeaza se aplica NUMAI situatiei in care sunt indeplinite urmatoarele trei conditii, si a) si b) si c) simultan: De regula aceste conditii sunt indeplinite de anumite modele dintre casele din familia ACTIVA (Royal, Royal EJ etc.) si de anumite modele, mai noi, dintre casele din familia DATECS (DP50,DP50D etc. ). a) casa dumneavoastra de marcat poate comunica cu calculatorul printr-o mufa de tip miniusb (sau similara). Mufa miniusb a casei DATECS 50D:

2 Din pacate nu avem o imagine cu o casa ACTIVA (Royal) cu o astfel de mufa, ci doar o presupusa imagine a mufei: Pe formularul "Specificatiile caselor de marcat", pag. 3, tabul "Instalarea casei", verificati in campul "Interfata casei de marcat" (in partea de sus-stanga) valoarea: mini USB b) calculatorul dumneavoastra are un port USB disponibil. Pe formularul "Specificatiile caselor de marcat", pag. 3, tabul "Instalarea casei", verificati in campul "Interfata casei de marcat" (in partea de sus-dreapta) valoarea: USB c) sistemul de operare al calculatorului dumneavoastra este Windows7 sau Windows8. Tipul de sistem de operare cu care lucrati este detectat automat si prezentat in partea de jos a formularului "Specificatiile caselor de marcat", pag. 3, tabul "Instalarea casei": Nu puteti modifica sau alege altceva la acest punct. Daca aveti alt sistem de operare decat cel detectat, contactati-ne:

3 Daca fie si numai una dintre cele 3 conditii (a,b sau c) de mai sus NU ESTE INDEPLINITA, in acest caz instructiunile de aici nu va sunt potrivite! In aceasta situatie va sfatuim insistent sa inchideti acest fisier si sa alegeti de pe formularul "Speci-ficatiile caselor de marcat", pag. 3, cu sagetuta din campul "Interfata casei de marcat", si respectiv, cu sagetuta din campul "Interfata computerului la care se leaga casa de marcat", valorile potrivite situatiei dumneavoastra si apoi sa apasati (clic) din nou, din zona "Instructiuni de instalare casa de marcat", pe butonul "2.Conectare casa", care va deschide un alt fisier, mai potrivit cazului dumneavoastra si sa verificati daca sunt indeplinite conditiile de aplicabilitate pentru acea situatie. 2.2 Conectarea dispozitivelor - cu casa oprita si cu calculatorul oprit In principiu aceaste opriri sunt obligatorii la fiecare folosire a oricarui conector al calculatorului, conector care nu este nici USB nici IEEE 1394 ( deci aici nu ar fi cazul, dar pentru mai multa siguranta recomandam oprirea dispozitivelor la conectare/deconectare si in acest caz... Se leaga cablul la casa de marcat cu capatul cu mufa miniusb: si cu celalat capat, cel cu mufa USB:, la calculator, intr-unul dintre porturile USB disponibile. 2.3 Instalarea driverelor "simulator de COM" pentru Datecs DP-50,DP-50D Se pornesc atat casa de marcat cat si calculatorul. In general, in cazul caselor de marcat conectabile la USB instalarea driverelor de comunicatie pentru ele se va face conform instructiunilor primite odata cu achizitionarea casei. Dupa cum am precizat mai sus, in cazul modelelor de case Datecs DP-50,DP-50D aceste drivere se afla deja in aplicatia ProBis si in continuare vom prezenta instalare in acest ultim caz, instalare care poate fi eventual folosita ca model si pentru alte cazuri.

4 Daca apare mesajul se asteapta finalizarea si apoi se inchide cu butonul "Close". Daca mesajul de mai sus nu apare vor aparea doua mesaje la interval de cateva secunde undeva artea dreapta-jos a ecranului (in zona ceasului) care vor confirma detectarea de catre Windows a unui nou dispozitiv, inceperea si respectiv finalizarea instalarii driver-ului pentru acest nou device In continuare, pentru verificarea instalarii si finalizarea ei, este nevoie de accesarea meniului de Start, pentru a se ajunge la link-ul Computer". In functie de cele doua sisteme de operare (Windows7 sau Windows8), accesul la acest menu este diferit: La Windows7 se deschide meniul de start din butonul de start (butonul de oprire al calculato- Windows. rului din partea din stanga-jos a ecranului): La Windows8, daca nu este setat sa fie vizibil, sunt câteva moduri de a ajunge la Start: - Apăsați pe tasta Windows de pe tastatură. - Dacă utilizați un mouse, puteți indica spre colțul din stânga jos al ecranului și face clic pe butonul Start Butonul Start, indiferent unde vă aflați în - Dacă vă aflați pe desktop, atingeți sau faceți clic pe butonul Start - folositi una dintre metodele prezintatat aici (pentruwindows8): sau aici (Windows8.1): Oricum ati ajuns in meniul de start, cautati scurtatura Computer:

5 Mai departe, in ambele sisteme (Windows7 sau Windows8), este acelasi mod de lucru: In meniul Start, care se deschide, dati clic-dreapta pe Computer Se va deschide un meniu flotant, din care alegeti (cu clic-stanga) optiunea Properties Urmeaza Device Manager:

6 In fereastra care se deschide, in partea din stanga sus, clic-stanga pe Device Manager Device Manager mai poate arata si astfel (mai ales dupa o eventuala desinstalare a driverului dupa o instalare ratata...):

7 Cu dublu-clic pe numele noului port aparut (aici FT232R USB UART sau USB Serial Port, dar la dumneavoastra poate fi diferit de acest exemplu) se deschide:

8 sau: Se va instala driverul potrivit, instalare care va face ca acest port sa devina functional (va dispare semnul galben de pe el) si se va deplasa in Device Manager de la locul initial alaturi de celelalte porturi. Incepem cu apasarea (clic-stanga) butonului "Update driver"

9 fereastra: Clic pe cea de-a doua optiune "Browse my computer for driver software" in urmatoarea un sir - Pentru completarea campului "Search for drivers software in this location " vom construi care va contine calea catre locul unde se afla driverele in aplicatie: In sirul urmator: X:\Pro\1\Case\Datecs\DP-50 DP-50D\DriverCabluDP50DP50D inlocuiti litera X cu litera partitiei in care ati instalat aplicatia ProBis. Exemplu: Daca ati instalat aplicatia in D: atunci sirul va deveni: D:\Pro\1\Case\Datecs\DP-50 DP-50D\DriverCabluDP50DP50D - in campul: Search for drivers software in this location: cu Copy/Paste se pune sirul construit mai sus. (Detalii pentru incepatori: Selectati sirul astfel modificat si copiati-l: - cu clic-dreapta peste selectie si apoi alegeti din meniul care apare: Copy, - sau cu combinatia simultana de taste Ctrl+C sus. In campul de cautare al ferestrei urmatoare inlocuiti continutul acestuia cu sirul copiat mai Se selecteaza continutul intregului camp si se suprapune in el sirul luat cu Copy: - cu Paste in acel camp de cautare - sau cu combinatia simultana de taste Ctrl+V)

10 astfel incat, in final se obtine : Next si apoi Close. O instalare reusita duce la aparitia unui astfel de mesaj, unde veti apasa butonul Close:

11 Cu Close se inchid Propritatile fostului port: Si se vizualizeaza noul aspect al Device Manager-urului (daca l-ati inchis reluati procedura de mai sus), care

12 trebuie sa arate cam asa: Daca nu s-a instalat in Device Manager in randul celorlalte porturi existente,

13 dupa o restartare a calculatorului mai re-incercati procedura de la inceput (II Conectarea casei de marcat la computer) Cu dublu-clic pe numele noului port aparut (aici FT232R USB UART sau USB Serial Port (COMX), dar la dumneavoastra poate fi diferit de acest exemplu) se deschid Proprietatile noului port.

14 Fiindca tot suntem aici, la Proprietatile noului port, cu clic pe urmatorul tab "Port Settings" verificam daca valorile de acolo sunt urmatoarele :

15 Daca ati ales sa lucrati cu softul (driverul) DatPrint, in campul "Bits per second" valoarea este obligatoriu In toate celelalte cazuri valoarea este cea recomandata de producatorul casei dumneavoastra de marcat. In general 9600 este o valoare acceptabila si sigura pentru majoritatea caselor de marcat. Toti ceilalti parametrii de pe aceasta pagina sunt acei din imagine, indiferent de modelul casei sau al softului folosit. Prin apasarea butonului Advanced, in urmatoarea fereastra se va bifa campul Serial Printer: Inchideti acest formular cu butonul OK si toate celelalte formulare ramase deschise, cu exceptia celui de mai jos (formularul de case). 2.4 Completarea numarului portului COM Numarul portului la care s-a legat casa trebuie sa se completeze si pe formularul "Specificatiile caselor de marcat", pag. 3, tabul "Instalarea casei", editati si completati in campul "COM" (in partea de sus-dreapta) valoarea numarului portului COM al calculatorului dumneavoastra. In exemplul de mai sus acest numar este 3, dar la dumneavoastra poate fi alt numar:

16 Aici se incheie Capitolul II, Conectarea casei de marcat la computer Numai dupa realizarea celor de mai sus puteti trece la pasul urmator! (daca aveti calculatorul conectat la internet, doar dati dublu-clic pe randul de mai sus!)

Instructiuni de conectare la computer pentru casele de marcat DATECS - conectabile prin RJ11-adaptor USB - partea I din IV

Instructiuni de conectare la computer pentru casele de marcat DATECS - conectabile prin RJ11-adaptor USB - partea I din IV Instructiuni de conectare la computer pentru casele de marcat DATECS - conectabile prin RJ11-adaptor USB - partea I din IV In aceasta parte : - se va verifica aplicabilitatea acestui fisier in cazul concret

More information

Utilizare ecard in aplicaţie de raportare pentru medicii de Dializa

Utilizare ecard in aplicaţie de raportare pentru medicii de Dializa Utilizare ecard in aplicaţie de raportare pentru medicii de Dializa Cuprins ACTIVARE CARD... 3 AUTENTIFICARE TERMINAL... 5 ADAUGARE PACIENT... 5 ADAUGARE FISA PACIENT... 7 VIZUALIZARE RAPORTARE IN SIUI...

More information

Ghid de instalare pentru modulul. DPD Prestashop

Ghid de instalare pentru modulul. DPD Prestashop Ghid de instalare pentru modulul DPD Prestashop 22-01-2015 Versiunea 2.2 Bussiness Development Dragos Buzea Manager 22-01-2015 Versiunea 2.2 Support Specialist Alexandru Martin 16-02-2016 Update Support

More information

ISOPA PRODUS PROGRAM STEWART. Walk the Talk. Clorura de Metilen

ISOPA PRODUS PROGRAM STEWART. Walk the Talk. Clorura de Metilen ISOPA PRODUS PROGRAM STEWART Walk the Talk Clorura de Metilen 1 Clorura de metilen - Informaţii de etichetare CLP Cuvânt de avertizare: Atenţie Fraze de pericol H315: Provoacă iritarea pielii H319: Provoacă

More information

Technical Specification

Technical Specification SPECIFICATION Technical Specification Product Name Meter Type Blood Sample Blood Volume Test Strip Type Measuring Range Measuring Time Power Battery Life Memory Capacity Operating Temp. Operating Humidity

More information

CHANGES INDUCED BY THE ADDED FAT IN THE BROILERS FODDER ON THE SERIQUE LEVELS OF THE GALL PIGMENTS

CHANGES INDUCED BY THE ADDED FAT IN THE BROILERS FODDER ON THE SERIQUE LEVELS OF THE GALL PIGMENTS Lucrări ştiinţifice Zootehnie şi Biotehnologii, vol. 40(1) (2007), Timişoara CHANGES INDUCED BY THE ADDED FAT IN THE BROILERS FODDER ON THE SERIQUE LEVELS OF THE GALL PIGMENTS MODIFICARI INDUSE DE ADAOSUL

More information

THE INFLUENCE OF SMOKING ON TOLERANCE TO FRUSTRATION AND ON ATTENTION

THE INFLUENCE OF SMOKING ON TOLERANCE TO FRUSTRATION AND ON ATTENTION THE INFLUENCE OF SMOKING ON TOLERANCE TO FRUSTRATION AND ON ATTENTION MIHAI VALENTIN CIOLACU University of Bucharest, Faculty of Psychology and Educational Sciences, Department of Psychology Abstract This

More information

COMPARATIVE ASSESSMENT OF POLLUTION LEVEL IN TWO INDUSTRIAL AREAS USING BIOINDICATORS

COMPARATIVE ASSESSMENT OF POLLUTION LEVEL IN TWO INDUSTRIAL AREAS USING BIOINDICATORS Contribuţii Botanice, XXXIX, 2004 Grădina Botanică Alexandru Borza Cluj-Napoca Katalin BARTÓK 1, Ana-Maria RUSU 2 1 Universitatea Babeş-Bolyai, Facultatea de Biologie şi Geologie, str. Republicii, nr.

More information

STUDIES REGARDING THE CRIOPROTECTIVE PROPRIETIES OF THE VITRIFICATION MEDIA, WITH GLYCEROL, SUCROSE AND FICOLL 70 USED IN EMBRYO CRYOPRESERVATION

STUDIES REGARDING THE CRIOPROTECTIVE PROPRIETIES OF THE VITRIFICATION MEDIA, WITH GLYCEROL, SUCROSE AND FICOLL 70 USED IN EMBRYO CRYOPRESERVATION Lucrări ştiinţifice Zootehnie şi Biotehnologii, vol. 40 (1), (2007), Timişoara STUDIES REGARDING THE CRIOPROTECTIVE PROPRIETIES OF THE VITRIFICATION MEDIA, WITH GLYCEROL, SUCROSE AND FICOLL 70 USED IN

More information

Manualul tuilizatorului HeartScore - vesiunea Web CUPRINS. 1. Preambul Avantajele folosirii HeartScore Accesul la HeartScore 2

Manualul tuilizatorului HeartScore - vesiunea Web CUPRINS. 1. Preambul Avantajele folosirii HeartScore Accesul la HeartScore 2 Manualul tuilizatorului HeartScore - vesiunea Web CUPRINS 1. Preambul 2 2. Avantajele folosirii HeartScore 2 3. Accesul la HeartScore 2 4. Pagina de start a aplicatiei Web HeartScore 3 5. Fisa pacientului

More information

Computer Vision. Catalin Stoean

Computer Vision. Catalin Stoean Cmputer Visin Catalin Stean catalin.stean@inf.ucv.r http://inf.ucv.r/~cstean Obiective Cele mai uzuale mdule din OpenCV Sa intelegem cateva din biectele si metdele cele mai utilizate in OpenCV Oglindirea

More information

19-21 octombrie 2017 Hotel Ramada Parc/Ramada Plaza, București PACHETE DE PROMOVARE

19-21 octombrie 2017 Hotel Ramada Parc/Ramada Plaza, București PACHETE DE PROMOVARE 19-21 octombrie 2017 Hotel Ramada Parc/Ramada Plaza, București PACHETE DE PROMOVARE 5 Principalele coordonate ale Congresului Național de Neuropatie Diabetică și Picior Diabetic, cu participare internațională

More information

Sprijin financiar ajutoare

Sprijin financiar ajutoare Financial support - benefits: ROMANIAN Sprijin financiar ajutoare Aceste informații sunt despre ajutoare. Ele cuprind: Care sunt ajutoarele? Dacă nu v-ați născut în Marea Britanie Dacă nu puteți munci

More information

GreenCardio. Sistem informatic de monitorizare si diagnoza la distanta pentru pacientii cu patologie cardiaca

GreenCardio. Sistem informatic de monitorizare si diagnoza la distanta pentru pacientii cu patologie cardiaca GreenCardio Sistem informatic de monitorizare si diagnoza la distanta pentru pacientii cu patologie cardiaca Cine suntem? Infiintata In anul 2002, Greensoft este unul din funizorii de servicii software

More information

PHYSICAL EXERCISES FOR DIABETIC POLYNEUROPATHY

PHYSICAL EXERCISES FOR DIABETIC POLYNEUROPATHY STUDIA UBB EDUCATIO ARTIS GYMN., LIX, 4, 2014, pp. 101-106 (RECOMMENDED CITATION) PHYSICAL EXERCISES FOR DIABETIC POLYNEUROPATHY DOCU AXELERAD ANY 1*, DOCU AXELERAD DANIEL 2 ABSTRACT. Introduction: Chronic

More information

PACHETE DE PROMOVARE

PACHETE DE PROMOVARE PACHETE DE PROMOVARE Principalele coordonate ale Congresului Național de Neuropatie Diabetică și Picior Diabetic, cu participare internațională Neurodiab 2016 sunt: Speakeri de renume internațional Program

More information

BINE ATI VENIT LA CATEDRA DE FIZIOPATOLOGIE! Asist. Dr. ORASAN MEDA SANDRA

BINE ATI VENIT LA CATEDRA DE FIZIOPATOLOGIE! Asist. Dr. ORASAN MEDA SANDRA BINE ATI VENIT LA CATEDRA DE FIZIOPATOLOGIE! Asist. Dr. ORASAN MEDA SANDRA Vom parcurge in acest semestru 14 lucrari practice: 20% din ele.. 3 absente posibile, dar care a) trebuie recuperate! b) trebuie

More information

Use of images in a surgery consultation. Will it improve the communication?

Use of images in a surgery consultation. Will it improve the communication? Chirurgia (2012) 107: 213-217 Nr. 2, Martie - Aprilie Copyright Celsius Use of images in a surgery consultation. Will it improve the communication? R. Vilallonga 1, J.M. Fort 1, N. Iordache 2, M. Armengol

More information

Electroencephalography (EEG) alteration in Autism Spectum Disorder (ASD)

Electroencephalography (EEG) alteration in Autism Spectum Disorder (ASD) Electroencephalography (EEG) alteration in Autism Spectum Disorder (ASD) FLORINA RAD 1, CAMELIA CIOBANU 2, GIANINA ANGHEL 3, IULIANA DOBRESCU 4 ABSTRACT There is a controversial relationship between Autism

More information

Titlu: DIETA CARE VINDECA DIABETUL

Titlu: DIETA CARE VINDECA DIABETUL Titlu: DIETA CARE VINDECA DIABETUL Autor(i): - Dr. Neal Barnard Editura: ALL An aparitie: 2011 (prima editie) Nr. pagini: 296 pagini Prezentare: Controlati glicemia si reduceti doza de medicamente antidiabetice

More information

Romanian Journal of Cardiology Vol. 27, No. 4, 2017

Romanian Journal of Cardiology Vol. 27, No. 4, 2017 IMAGES IN CARDIOLOGY in the case of a left upper lobe partial anomalous pulmonary venous connection associated with patent foramen ovale Alin Ionescu 1, Monica Dobrovie 1, Monica Chivulescu 1, Raluca Ionescu

More information

Radiant warming table with servo-control Incubator Skin temperature C Temperature with 1.5 C > child temperature

Radiant warming table with servo-control Incubator Skin temperature C Temperature with 1.5 C > child temperature Figure no. 1. Pre-transport thermo-equilibration (post-resuscitated) Newborn Central temperature 36.5-37.5 C < 36.5 C Normal Hypothermia Radiant warming table with servo-control Incubator Skin temperature

More information

curs 6, prezenta obligatorie, 25% din nota

curs 6, prezenta obligatorie, 25% din nota Curs 3 2013/2014 curs 6, prezenta obligatorie, 25% din nota Test 1 referinţă C2 Interesare subiect? Nota - Test 2 verificare C6 Capacitate de informare = Nota Tema Nr Nume Grupa Subiect Rezultat % [38]

More information

Ramona Maria Chendereş 1, Delia Marina Podea 1, Pavel Dan Nanu 2, Camelia Mila 1, Ligia Piroş 1, Mahmud Manasr 3

Ramona Maria Chendereş 1, Delia Marina Podea 1, Pavel Dan Nanu 2, Camelia Mila 1, Ligia Piroş 1, Mahmud Manasr 3 Psychosocial Factors in Late Life Depression Ramona Maria Chendereş 1, Delia Marina Podea 1, Pavel Dan Nanu 2, Camelia Mila 1, Ligia Piroş 1, Mahmud Manasr 3 Rezumat Cu toate ca depresia la varsta a treia

More information

THE CONCEPT OF SUBCONSCIOUS A THEORETICAL EVOLUTION SYNTHESIS

THE CONCEPT OF SUBCONSCIOUS A THEORETICAL EVOLUTION SYNTHESIS THE CONCEPT OF SUBCONSCIOUS A THEORETICAL EVOLUTION SYNTHESIS ANDRA CRĂCIUN University of Bucharest, Faculty of Psychology and Educational Sciences, Department of Psychology Abstract The psyche is known

More information

STRUCTURE OF FOOD CONSUMPTION IN ROMANIA DURING , COMPARED TO THE E.U.

STRUCTURE OF FOOD CONSUMPTION IN ROMANIA DURING , COMPARED TO THE E.U. Lucrări ştiinţifice Zootehnie şi Biotehnologii, vol. 40(2), (2007), Timişoara. STRUCTURE OF FOOD CONSUMPTION IN ROMANIA DURING 1990-2002, COMPARED TO THE E.U. STRUCTURA CONSUMULUI ALIMENTAR ÎN ROMÂNIA

More information

This article has been downloaded from JPES Journal of Physical Education an Sport Vol 25, no 4, December, 2009 e ISSN: p ISSN:

This article has been downloaded from JPES Journal of Physical Education an Sport Vol 25, no 4, December, 2009 e ISSN: p ISSN: C I T I U S A L T I U S F O R T I U S - J O U R N A L O F P H Y S I C A L E D U C A T I O N A N D S P O R T ORIGINAL RESEARCH Online Publication Date: 10 December 2009 STUDY CONCERNING THE ELABORATION

More information

Aceste informaţii sunt despre cancerul de colon şi tratamentele aferente.

Aceste informaţii sunt despre cancerul de colon şi tratamentele aferente. Bowel Cancer: Romanian Cancerul de colon Aceste informaţii sunt despre cancerul de colon şi tratamentele aferente. Cuvintele subliniate sunt explicate în glosarul de la sfârșit. Dacă aveți întrebări, solicitați

More information

APARAT DE AEROSOLI COMPACT CU COMPRESOR Model: LD-212C Manual de utilizare

APARAT DE AEROSOLI COMPACT CU COMPRESOR Model: LD-212C Manual de utilizare APARAT DE AEROSOLI COMPACT CU COMPRESOR Model: LD-212C Manual de utilizare 1. Parti si componente 2. Ce reprezinta terapia cu aerosoli? 3. Informatii generale 4. Masuri de precautie 5. Utilizare 6. Ingrijire,

More information

Curs de ortodontie - Orthodontic seminars of California - Dr. Larry Brown

Curs de ortodontie - Orthodontic seminars of California - Dr. Larry Brown Curs de ortodontie - Orthodontic seminars of California - Dr. Larry Brown BS DDS, University of Southern California Data : 14+15 si 16+17 iunie 2012 Locatie : Bucuresti (locatia va fi precizata ulterior)

More information

Prospect: Informaţii pentru utilizator

Prospect: Informaţii pentru utilizator AUTORIZAŢIE DE PUNERE PE PIAŢĂ NR. 7051/2014/01-02-03-04-05-06-07-08-09-10 Anexa 1 Prospect Prospect: Informaţii pentru utilizator Symbicort Turbuhaler 160 micrograme/4,5 micrograme/inhalaţie, pulbere

More information

EXPERIMENTAL RESEARCH CONCERNING THE EFFECT OF ALUMINIUM COMPOUNDS ON ANXIETY IN MICE

EXPERIMENTAL RESEARCH CONCERNING THE EFFECT OF ALUMINIUM COMPOUNDS ON ANXIETY IN MICE ORIGINAL ARTICLE EXPERIMENTAL RESEARCH CONCERNING THE EFFECT OF ALUMINIUM COMPOUNDS ON ANXIETY IN MICE ISABEL GHITA 1, AURELIAN ZUGRAVU 1 *, CLAUDIA HANDRA 2, ANA SEGARCEANU 1, MIHAI NEGUTU 1, ION FULGA

More information

Timisoara Physical Education and Rehabilitation Journal

Timisoara Physical Education and Rehabilitation Journal DOI: 10.2478/tperj-2013-0006 Aspects Regarding the Beneficial Effect of Reflexology in Low Back Pain Şerban GLIGOR 1, Silviu ISTRATE 2 Abstract Reflexology is based on the digital pressure on certain reflex

More information

Liposomal Targeting of Glucocorticoids to Inhibit Tumor Angiogenesis

Liposomal Targeting of Glucocorticoids to Inhibit Tumor Angiogenesis ACKNOWLEDGMENTS Living in The Netherlands for two and a half years was one of the most challenging periods of my professional and private life. The opportunity of working in the Department of Pharmaceutics

More information

Asociatia pentru Servicii Mobile de Ingrijire Paliativa in 2010

Asociatia pentru Servicii Mobile de Ingrijire Paliativa in 2010 de Ingrijire Paliativa in 2010 Echipa SMIP Dr. Oana Donea, medic primar oncolog cu supraspecializare in ingrijire paliativa Luciana Negulescu, asistent medical principal Alina Lazar, asistent social Activitatile

More information

Rolul Hepcidinei in Anemia din bolile cronice o abordare translationala. Grigoras Adelina Grigorescu Beatrice-Adriana Hluscu Otilia

Rolul Hepcidinei in Anemia din bolile cronice o abordare translationala. Grigoras Adelina Grigorescu Beatrice-Adriana Hluscu Otilia Rolul Hepcidinei in Anemia din bolile cronice o abordare translationala Grigoras Adelina Grigorescu Beatrice-Adriana Hluscu Otilia Anemia din bolile cronice definitii, cauze ACD anemia cu a doua rata de

More information

Romanian Pneumology Society and Romanian Somnology and Non- Invasive Ventilation Society celebrated. World Sleep Day - March 18th, 2016-

Romanian Pneumology Society and Romanian Somnology and Non- Invasive Ventilation Society celebrated. World Sleep Day - March 18th, 2016- Romanian Pneumology Society and Romanian Somnology and Non- Invasive Ventilation Society celebrated World Sleep Day - March 18th, 2016- Good sleep is a reachable dream! Don t give sleep a ride! World Sleep

More information

TOWARDS A MULTIDISCIPLINARY CONCEPTUALIZATION OF A SPECIFIC CIVIL COMPETENCE

TOWARDS A MULTIDISCIPLINARY CONCEPTUALIZATION OF A SPECIFIC CIVIL COMPETENCE ORIGINAL ARTICLES TOWARDS A MULTIDISCIPLINARY CONCEPTUALIZATION OF A SPECIFIC CIVIL COMPETENCE 1 2 3 Laura Ghebaur, Ionuþ Popescu, Carmen Udrea Abstract: The clinical evaluation of psychic capacity of

More information

Therapeutic Considerations and Recovery in Low Back Pain: Williams vs McKenzie

Therapeutic Considerations and Recovery in Low Back Pain: Williams vs McKenzie DOI: 10.2478/v10325-012-0009-5 Therapeutic Considerations and Recovery in Low Back Pain: Williams vs McKenzie Mircea MOLDOVAN 1 Abstract Low back pain (LBP) is one of the most common muskuloscheletal disorders.

More information

Electromyography assesment of muscles involved in a pedal cycle

Electromyography assesment of muscles involved in a pedal cycle Electromyography assesment of muscles involved in a pedal cycle Radu Costan 1, Corina Pantea 2 Abstract This paper presents a study regarding the involvement of lower limb muscle groups in a pedal cycle

More information

The opinion of Romanian male tennis players about the importance of mental trainining

The opinion of Romanian male tennis players about the importance of mental trainining DOI: 10.1515/tperj-2015-0012 The opinion of Romanian male tennis players about the importance of mental trainining Simona PETRACOVSCHI 1, Sergiu ROGOVEANU 2 Abstract The aim of this paper is to analyze

More information

GESTATIONAL LENGTH, BIRTH WEIGHT AND LATER RISK FOR DEPRESSION

GESTATIONAL LENGTH, BIRTH WEIGHT AND LATER RISK FOR DEPRESSION GESTATIONAL LENGTH, BIRTH WEIGHT AND LATER RISK FOR DEPRESSION Valentin Matei 1, Carmen Udrea 1 1 MD Psychiatrist, Clinical Hospital of Psychiatry Prof dr Al. Obregia, Bucharest. Contact email: vm_matei@yahoo.com.

More information

Sc. Parasit., 2009, 1-2, 26-31

Sc. Parasit., 2009, 1-2, 26-31 Immunochromatography versus microscopy for the identification of Giardia lamblia and cryptosporidium parvum in human feces Imunocromatografie versus microscopie în identificarea Giardia lamblia si Cryptosporidium

More information

Date privind epidemia de gripa tip A (H1N1) varianta 2009

Date privind epidemia de gripa tip A (H1N1) varianta 2009 Date privind epidemia de gripa tip A (H1N1) varianta 2009 Adus la zi: 18 mai 2009 Institutul de Virusologie Stefan S. Nicolau al Academiei Romane Departamentul Viroze Emergente 1din 8 Date statistice privind

More information

Rezultatele investigatiilor de laborator pentru gripa realizate in sezonul particularitati

Rezultatele investigatiilor de laborator pentru gripa realizate in sezonul particularitati IC Rezultatele investigatiilor de laborator pentru gripa realizate in sezonul 2015-2016 - particularitati Intâlnirea de lucru cu tema Rezultatele supravegherii infectiilor respiratorii acute, a gripei

More information

Aparatura dmetec. Pe raza municipiului Satu Mare transportul este gratuit indiferent de valoarea comenzii. multumin ca ne-ati ales!

Aparatura dmetec. Pe raza municipiului Satu Mare transportul este gratuit indiferent de valoarea comenzii. multumin ca ne-ati ales! Aparatura dmetec Toate preturile includ TVA. Preturile se pot modifica oricand fara notificare prealabila. La comenzi mai mari de 10000 RON se plateste un avans de 25%. Toate produsele dmetec comercializate

More information

PROSPECT: INFORMAŢII PENTRU UTILIZATOR. Granisetron Kabi 1 mg/ml, soluţie injectabilă Granisetron

PROSPECT: INFORMAŢII PENTRU UTILIZATOR. Granisetron Kabi 1 mg/ml, soluţie injectabilă Granisetron AUTORIZAŢIE DE PUNERE PE PIAŢĂ NR. 1374/2009/01-02-03-04 Anexa 1' Prospect PROSPECT: INFORMAŢII PENTRU UTILIZATOR Granisetron Kabi 1 mg/ml, soluţie injectabilă Granisetron Citiţi cu atenţie şi în întregime

More information

LISTA DE TEME DE REFERATE PROPUSE PT CURSUL DE NEUROFEDBACK LA ANUL I,

LISTA DE TEME DE REFERATE PROPUSE PT CURSUL DE NEUROFEDBACK LA ANUL I, Stimati studenti, Va rog sa citit cu atentie urmatoarele informatii pentru ca pana joi 10 aprilie, cel tarziu, sa imi trimiteti pe adresa liviu_dragomirescu@yahoo.com titlul si data prezentarii referatului

More information

Instructiuni despre terapie Tratamentul terapeutic

Instructiuni despre terapie Tratamentul terapeutic Instructiuni despre terapie Tratamentul terapeutic 1 2 1. Dispozitive de tratamen MEDISEND super III impreuna cu variatele dispozitive de tratament, va ofera, ca terapeut, posibilitatea unica de a dezvolta

More information

Injury frequency and body composition of elite Romanian rugby players

Injury frequency and body composition of elite Romanian rugby players DOI: 10.1515/tperj-2015-0011 Injury frequency and body composition of elite Romanian rugby players Bogdan ALMĂJAN-GUȚĂ 1, Alexandra-Mihaela RUSU 2, Adrian NAGEL 3, Claudiu AVRAM 4 Abstract Background:

More information

What doctors and health professionals say about using Transfer Factor for cancer CE CRED MEDICII DESPRE ADMINISTRAREA DE TRANSFER FACTOR PENTRU PACIENTII CU CANCER According to Dr. George C Pack, MD, a

More information

NITRATE TOXICITY AND DRINKING WATER STANDARDS A REVIEW

NITRATE TOXICITY AND DRINKING WATER STANDARDS A REVIEW THE JOURNAL OF PREVENTIVE MEDICINE 2002; 10 (1): 3-10 NITRATE TOXICITY AND DRINKING WATER STANDARDS A REVIEW B.C. Kross USA Abstract. The current US EPA maximum contaminant level (MCL) for public drinking

More information

PROSPECT: INFORMAŢII PENTRU UTILIZATOR. Ventolin 5mg/ml, soluţie de inhalat prin nebulizator Salbutamol

PROSPECT: INFORMAŢII PENTRU UTILIZATOR. Ventolin 5mg/ml, soluţie de inhalat prin nebulizator Salbutamol AUTORIZAŢIE DE PUNERE PE PIAŢĂ NR.3337/2003/01-02 Anexa 1 Prospect PROSPECT: INFORMAŢII PENTRU UTILIZATOR Ventolin 5mg/ml, soluţie de inhalat prin nebulizator Salbutamol Citiţi cu atenţie şi în întregime

More information

ASPECTE SOCIALE ŞI FAMILIALE ALE EPILEPSIILOR COPIILOR ŞI ADOLESCENŢILOR. SoCIAL AND FAMILY ASPECTS IN EPILEPSY OF CHILD AND ADOLESCENTS

ASPECTE SOCIALE ŞI FAMILIALE ALE EPILEPSIILOR COPIILOR ŞI ADOLESCENŢILOR. SoCIAL AND FAMILY ASPECTS IN EPILEPSY OF CHILD AND ADOLESCENTS 2009 Revista SNPCAR VOL. 12 NR. 1 35 ASPECTE SOCIALE ŞI FAMILIALE ALE EPILEPSIILOR COPIILOR ŞI ADOLESCENŢILOR Rezumat Epilepsia este una dintre cele mai frecvente afecţiuni cerebrale. Încadrarea sindromică

More information

HCR-20: PREDICTING RELAPSE IN PATIENTS DISCHARGED FROM FORENSIC PSYCHIATRY HOSPITAL

HCR-20: PREDICTING RELAPSE IN PATIENTS DISCHARGED FROM FORENSIC PSYCHIATRY HOSPITAL ORIGINAL ARTICLES HCR-20: PREDICTING RELAPSE IN PATIENTS DISCHARGED FROM FORENSIC PSYCHIATRY HOSPITAL 1 2, 3 4 2 Monica D. Moºescu, Roxana Chiriþã Magdalena Dragu, Alina V. Ungureanu, Vasile Chiriþã Abstract:

More information

ELEMENTE DE DIAGNOSTIC AL CANCERULUI COLO-RECTAL EREDITAR NON-POLIPOZIC

ELEMENTE DE DIAGNOSTIC AL CANCERULUI COLO-RECTAL EREDITAR NON-POLIPOZIC ELEMENTE DE DIAGNOSTIC AL CANCERULUI COLO-RECTAL EREDITAR NON-POLIPOZIC Elena Dajbog 1, L.P. Lefter 1, V. Scripcariu 1, P. Stanton 2, C. Dragomir 1 1 Clinica a-iii-a Chirurgie, Spitalul Sf. Spiridon Iaşi

More information

Săptămâna Europeană de Prevenire a Cancerului de Col Uterin Ediţia a 11-a, ianuarie 2017

Săptămâna Europeană de Prevenire a Cancerului de Col Uterin Ediţia a 11-a, ianuarie 2017 MINISTERUL SĂNĂTĂŢII INSTITUTUL NAȚIONAL DE SĂNĂTATE PUBLICĂ CENTRUL NAŢIONAL DE EVALUARE ȘI PROMOVARE A STĂRII DE SĂNĂTATE CENTRUL REGIONAL DE SĂNĂTATE PUBLICĂ TIMIȘOARA Săptămâna Europeană de Prevenire

More information

METFORMIN IN PREVENTIA

METFORMIN IN PREVENTIA METFORMIN IN PREVENTIA CRESTERII IN GREUTATE INDUSE DE TRATAMENTUL ANTIPSIHOTIC: O REVIZUIRE SISTEMATICA SI META-ANALIZA BMC Psyhiatry de Silva et al. BMC Psychiatry (2016) 16:341 DOI 10.1186/s12888-016-1049-5

More information

GENDER DIFFERENCES REGARDING COPING TECHNIQUES AT YOUNG STUDENTS AT PSYCHOLOGY

GENDER DIFFERENCES REGARDING COPING TECHNIQUES AT YOUNG STUDENTS AT PSYCHOLOGY ROMANIAN JOURNAL OF EXPERIMENTAL APPLIED PSYCHOLOGY VOL. 5, ISSUE 4 www.rjeap.ro GENDER DIFFERENCES REGARDING COPING TECHNIQUES AT YOUNG STUDENTS AT PSYCHOLOGY ANDA ALGAFIŢII a a University of Bucharest

More information

FARM MIXTURES AND SLOW BREEDING BROILERS

FARM MIXTURES AND SLOW BREEDING BROILERS Cercetări Agronomice în Moldova, Anul XXXX, Vol. 1 (129) / 2007 FARM MIXTURES AND SLOW BREEDING BROILERS Doina LEONTE *, C. LEONTE, Valerica MACOVEI University of Agricultural Sciences and Veterinary Medicine

More information

Dermatoscopy of Verrucous Pigmented Lesions is Essential for Choosing the Appropriate Treatment

Dermatoscopy of Verrucous Pigmented Lesions is Essential for Choosing the Appropriate Treatment Dermatoscopy of Verrucous Pigmented Lesions is Essential for Choosing the Appropriate Treatment VIRGINIA CHIŢU 1, 3, SABINA ZURAC 2, 3, ALINA E. CIPI 4 1 First Department of Dermatology, Colentina Clinical

More information

DSM 5 (2013) și psihopatologia infanto-juvenilă. DSM 5 (2013) and infant - juvenile psychopathology

DSM 5 (2013) și psihopatologia infanto-juvenilă. DSM 5 (2013) and infant - juvenile psychopathology REFERATE GENERALE DSM 5 (2013) şi psihopatologia infanto-juvenilă Șt. Milea REFERATE GENERALE DSM 5 (2013) și psihopatologia infanto-juvenilă DSM 5 (2013) and infant - juvenile psychopathology Șt. Milea

More information

MULTIPLE IMPUTATION AS A SOLUTION TO THE MISSING DATA PROBLEM IN SOCIAL SCIENCES

MULTIPLE IMPUTATION AS A SOLUTION TO THE MISSING DATA PROBLEM IN SOCIAL SCIENCES METODE DE CERCETARE MULTIPLE IMPUTATION AS A SOLUTION TO THE MISSING DATA PROBLEM IN SOCIAL SCIENCES CLAUDIU D. TUFIŞ I n this paper I analyze a series of techniques designed for replacing missing data.

More information

FORMULATION AND PREPARATION OF ORALLY DISINTEGRATING TABLETS USING INNOVATIVE BINDER

FORMULATION AND PREPARATION OF ORALLY DISINTEGRATING TABLETS USING INNOVATIVE BINDER FARMACIA, 2013, Vol. 61, 6 1131 FORMULATION AND PREPARATION OF ORALLY DISINTEGRATING TABLETS USING INNOVATIVE BINDER GRAŢIELA POPA 1, LĂCRĂMIOARA OCHIUZ 1*, IULIAN STOLERIU 2, ILEANA COJOCARU 1, IULIANA

More information

IMPLICATION OF PATIENT S SELF-EDUCATION AFTER AN ISCHEMIC STROKE, IN SPASTIC PHASE

IMPLICATION OF PATIENT S SELF-EDUCATION AFTER AN ISCHEMIC STROKE, IN SPASTIC PHASE IMPLICATION OF PATIENT S SELF-EDUCATION AFTER AN ISCHEMIC STROKE, IN SPASTIC PHASE IMPLICAŢIILE AUTOEDUCĂRII PACIENTULUI ÎN FAZA SPASTICĂ, DUPĂ ACCIDENT VASCULAR CEREBRAL ISCHEMIC Key words: stroke, spasticity,

More information

MANCAREA CONTEAZA - Adevarul despre SANATATE! - FOOD MATTERS - The Truth About HEALTH!

MANCAREA CONTEAZA - Adevarul despre SANATATE! - FOOD MATTERS - The Truth About HEALTH! MANCAREA CONTEAZA - Adevarul despre SANATATE! - FOOD MATTERS - The Truth About HEALTH! - V MANCAREA CONTEAZA - Adevarul despre SANATATE! - FOOD MATTERS - The Truth About HEALTH! Food Matters Official Trailer

More information

Prospect: Informaţii pentru utilizator. Granisetron Kabi 1 mg/ml soluţie injectabilă Granisetron

Prospect: Informaţii pentru utilizator. Granisetron Kabi 1 mg/ml soluţie injectabilă Granisetron AUTORIZAŢIE DE PUNERE PE PIAŢĂ NR. 5462/2013/01-02-03-04 Anexa 1 Prospect Prospect: Informaţii pentru utilizator Granisetron Kabi 1 mg/ml soluţie injectabilă Granisetron Citiţi cu atenţie şi în întregime

More information

` Autismul. Generalitati

` Autismul. Generalitati ` Autismul Generalitati Autismul este o tulburare a creierului care interfera adesea cu abilitatea de a comunica si de a relationa cu cei din jur. In mod tipic, parintii devin ingrijorati atunci cand observa

More information

CHA-CHA DE LA SALA DE DANS LA O CREATIVĂ ACTIVITATE FIZICĂ ADAPTATĂ CHA CHA FROM BALLROOM DANCING TO A CREATIVELY ADAPTED PHYSICAL ACTIVITY

CHA-CHA DE LA SALA DE DANS LA O CREATIVĂ ACTIVITATE FIZICĂ ADAPTATĂ CHA CHA FROM BALLROOM DANCING TO A CREATIVELY ADAPTED PHYSICAL ACTIVITY ISSUE 24/ 2009 ŀrevista ROMÂNĂ DE KINETOTERAPIE CHACHA DE LA SALA DE DANS LA O CREATIVĂ ACTIVITATE FIZICĂ ADAPTATĂ CHA CHA FROM BALLROOM DANCING TO A CREATIVELY ADAPTED PHYSICAL ACTIVITY Popa Vlad 1 Key

More information

Obezitatea şi factorii de risc cardiovascular la persoanele cu diabet zaharat tip 2 nou depistat

Obezitatea şi factorii de risc cardiovascular la persoanele cu diabet zaharat tip 2 nou depistat Obezitatea şi factorii de risc cardiovascular la persoanele cu diabet zaharat tip 2 nou depistat MIRELA FLOREA¹, CRISTINA NIŢĂ 1,2, NICOLAE HÂNCU² ¹Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj-Napoca ²UMF

More information

THE ROLE OF PHYSICAL EXERCISES IN PRISON ENVIRONMENTS CASE ANALYSIS: MAXIMUM-SECURITY PRISON

THE ROLE OF PHYSICAL EXERCISES IN PRISON ENVIRONMENTS CASE ANALYSIS: MAXIMUM-SECURITY PRISON THE ROLE OF PHYSICAL EXERCISES IN PRISON ENVIRONMENTS CASE ANALYSIS: MAXIMUM-SECURITY PRISON Moldovan Ramona We chose this theme in order to show that contrary to the beliefs of many people in our country,

More information

TRATAMENTUL CU DOZE MICI DE ISOTRETINOIN ÎN ACNEEA MODERATÃ TREATMENT WITH LOW DOSES OF ISOTRETINOIN IN MODERATE ACNE

TRATAMENTUL CU DOZE MICI DE ISOTRETINOIN ÎN ACNEEA MODERATÃ TREATMENT WITH LOW DOSES OF ISOTRETINOIN IN MODERATE ACNE STUDII CLINICE ªI EXPERIMENTALE CLINICAL AND EXPERIMENTAL STUDIES TRATAMENTUL CU DOZE MICI DE ISOTRETINOIN ÎN ACNEEA MODERATÃ TREATMENT WITH LOW DOSES OF ISOTRETINOIN IN MODERATE ACNE A. OANÞÃ*, M. IRIMIE*,

More information

BNP ca factor predictiv al morbiditå ii i mortalitå ii cordului pulmonar acut

BNP ca factor predictiv al morbiditå ii i mortalitå ii cordului pulmonar acut PRACTICA MEDICALÅ PREVENºIA ÎN MF 9 Prof. Dr. Aurel LAZÅR BNP ca factor predictiv al morbiditå ii i mortalitå ii cordului pulmonar acut BNP as predictive factor of morbidity and mortality in acute pulmonary

More information

University of Medicine and Pharmacy, Tîrgu-Mureș, Romania

University of Medicine and Pharmacy, Tîrgu-Mureș, Romania Palestrica of the third millennium Civilization and Sport Vol. 15, no. 4, October-December 2014, 296 300 A motion capture and analysis system to aid the physician during the motor recovery of patients

More information

THE ROLE OF SPORTIVE ACTIVITIES IN CHILDREN'S PERSONALITY DEVELOPMENT

THE ROLE OF SPORTIVE ACTIVITIES IN CHILDREN'S PERSONALITY DEVELOPMENT STUDIA UBB EDUCATIO ARTIS GYMN., LX, 4, 2015, pp. 53-60 (RECOMMENDED CITATION) THE ROLE OF SPORTIVE ACTIVITIES IN CHILDREN'S PERSONALITY DEVELOPMENT SANTA CRISTIAN 1*, SANTA ONELA 2, BACIU ALIN 1, SZABO-ALEXI

More information

Manual de utilizare Nebulizator cu compresor SHL-NB10

Manual de utilizare Nebulizator cu compresor SHL-NB10 Manual de utilizare Nebulizator cu compresor SHL-NB10 Va multumim ca ati ales un produs din gama "Healthy Line", aceasta este o alegere inspirata. Produsele "Healthy Line" sunt create special pentru dumneavoastra,

More information

Ioan L. Branea 1, Radu Prejbeanu 2, Scott Webb 3, Dinu Vermesan 2, Dan V. Poenaru 1, Horia Vermesan 2. abstract CASE REPORTS

Ioan L. Branea 1, Radu Prejbeanu 2, Scott Webb 3, Dinu Vermesan 2, Dan V. Poenaru 1, Horia Vermesan 2. abstract CASE REPORTS ASE REPORTS REVISION LAMINETOMY OF THE LUMBAR SPINE. A REPORT ON ten ASES Ioan L. Branea 1, Radu Prejbeanu 2, Scott Webb 3, Dinu Vermesan 2, Dan V. Poenaru 1, Horia Vermesan 2 REZUMAT Interven]iile chirurgicale

More information

CONSUMERS AND PHARMACISTS VIEW ON COMMUNITY PHARMACY SERVICES IN THE REPUBLIC OF MOLDOVA

CONSUMERS AND PHARMACISTS VIEW ON COMMUNITY PHARMACY SERVICES IN THE REPUBLIC OF MOLDOVA 378 CONSUMERS AND PHARMACISTS VIEW ON COMMUNITY PHARMACY SERVICES IN THE REPUBLIC OF MOLDOVA ZINAIDA BEZVERHNI* Department of Social Pharmacy Vasile Procopisin, State Medical and Pharmaceutical University

More information

Radu Vrasti: Masurarea Sanatatii Mentale (carte in format electronic- 01/2009) Masurarea Tulburarii Posttraumatice de Stress

Radu Vrasti: Masurarea Sanatatii Mentale (carte in format electronic- 01/2009) Masurarea Tulburarii Posttraumatice de Stress Radu Vrasti: Masurarea Sanatatii Mentale (carte in format electronic- 01/2009) Masurarea Tulburarii Posttraumatice de Stress Problemele pe care le ridica evaluarea acestei categorii nosologie sunt profund

More information

LEPTINA MARKER AL INFLAMAÞIEI SISTEMICE ÎN PSORIAZISUL VULGAR ASOCIAT CU SINDROM METABOLIC

LEPTINA MARKER AL INFLAMAÞIEI SISTEMICE ÎN PSORIAZISUL VULGAR ASOCIAT CU SINDROM METABOLIC STUDII CLINICE ªI EXPERIMENTALE EXPERIMENTAL AND CLINICAL STUDY LEPTINA MARKER AL INFLAMAÞIEI SISTEMICE ÎN PSORIAZISUL VULGAR ASOCIAT CU SINDROM METABOLIC LEPTIN - A SYSTEMIC INFLAMMATION MARKER IN VULGAR

More information

The Management of Colon Cancer in Case of Coexistence with an Abdominal Aortic Aneurysm

The Management of Colon Cancer in Case of Coexistence with an Abdominal Aortic Aneurysm Clinical cases Chirurgia (2012) 107: 785-790 No. 6, November - December Copyright Celsius The Management of Colon Cancer in Case of Coexistence with an Abdominal Aortic Aneurysm A. Eliescu 1,2, E. Bratucu

More information

The role of physical training in lowering the cardio-metabolic risk

The role of physical training in lowering the cardio-metabolic risk The role of physical training in lowering the cardio-metabolic risk Timea Szasz 1, Eugen Bota 2, Lucian Hoble 3 Abstract The cardio-metabolic risk represents the overall risk of developing type 2 diabetes

More information

Subjects with Elevated CRP Levels and Asymptomatic PAD Prone to Develop Cognitive Impairment

Subjects with Elevated CRP Levels and Asymptomatic PAD Prone to Develop Cognitive Impairment Subjects with Elevated CRP Levels and Asymptomatic PAD Prone to Develop Cognitive Impairment Pavel Dan Nanu 1, Sanda Maria Deme 1, Ramona Maria Chendereş 1 Abstract: The CRP is an independent predictor

More information

IULIU HATIEGANU UNIVERSITY OF MEDICINE AND PHARMACY, CLUJ-NAPOCA

IULIU HATIEGANU UNIVERSITY OF MEDICINE AND PHARMACY, CLUJ-NAPOCA IULIU HATIEGANU UNIVERSITY OF MEDICINE AND PHARMACY, CLUJ-NAPOCA The ventriculophasic response in pacemaker-dependent patients with advanced heart block Doctoral Thesis Abstract PhD Student: Razvan Tudor

More information

NEW DERMATOGLYPHIC INVESTIGATIONS ON INFANTILE AUTISM

NEW DERMATOGLYPHIC INVESTIGATIONS ON INFANTILE AUTISM JOURNAL OF PREVENTIVE MEDICINE 2008; 16(1-2): 69-76 NEW DERMATOGLYPHIC INVESTIGATIONS ON INFANTILE AUTISM Ana Ţarcă Iaşi Branch of the Romanian Academy Department of Anthropology, România Abstract. Aim.

More information

Faculty of Physical Education and Sport, University of Pitesti, Romania 3. Center for Human Performance Development, Bucharest, Romania

Faculty of Physical Education and Sport, University of Pitesti, Romania 3. Center for Human Performance Development, Bucharest, Romania Palestrica of the third millennium Civilization and Sport Vol. 16, no. 2, April-June 2015, 107 112 Arguments for a unified psycho-neuro-motor approach in Human Performance training Argumente pentru o abordare

More information

Knežević-Pogančev M. Trombocitopenie izolată provocată de Valproat în urma episoadelor febrile...

Knežević-Pogančev M. Trombocitopenie izolată provocată de Valproat în urma episoadelor febrile... prezentări de caz Knežević-Pogančev M. Trombocitopenie izolată provocată de Valproat în urma episoadelor febrile... prezentări de caz / case REPORTS TROMBOCITOPENIE IZOLATĂ PROVOCATĂ DE VALPROAT ÎN URMA

More information

ACTA TECHNICA NAPOCENSIS

ACTA TECHNICA NAPOCENSIS - 59 - TECHNICAL UNIVERSITY OF CLUJ-NAPOCA ACTA TECHNICA NAPOCENSIS Series: Applied Mathematics, Mechanics, and Engineering Vol. 61, Issue Special, September, 2018 THE IMPORTANCE OF THE ARCHETYPAL FEATURES

More information

Adult ADHD, Comorbidities and Impact on Functionality in a Population of Individuals with Personality Disorders DSM IV and DSM 5 Perspectives

Adult ADHD, Comorbidities and Impact on Functionality in a Population of Individuals with Personality Disorders DSM IV and DSM 5 Perspectives ORIGINAL ARTICLE Adult ADHD, Comorbidities and Impact on Functionality in a Population of Individuals with Personality Disorders DSM IV and DSM 5 Perspectives Laura Aelenei 1,2, Dan Prelipceanu 1 Abstract

More information

Investigatia isi propune sa raspunda la intrebarea: Sunt efectele clinice ale homeopatiei, efecte placebo?

Investigatia isi propune sa raspunda la intrebarea: Sunt efectele clinice ale homeopatiei, efecte placebo? DESPRE CERCETARE IN HOMEOPATIE Dr Adrian Dumitrescu 1. Metaanaliza = analiza unui grup mai mare de studii, considerata ca fiind standardul de aur pentru a dovedi eficacitatea tratamentului in medicina

More information

Lucrări ştiinţifice Zootehnie şi Biotehnologii, vol. 40(2), (2007), Timişoara

Lucrări ştiinţifice Zootehnie şi Biotehnologii, vol. 40(2), (2007), Timişoara Lucrări ştiinţifice Zootehnie şi Biotehnologii, vol. 40(2), (2007), Timişoara GENOTYPIC PARAMETERS OF MILK PRODUCTION IN PRIMIPAROUS DAIRY ROMANIAN SPOTTED BREED FROM RESEARCH STATION AND AGRICULTURE DEVELOPMENT

More information

EXPERIMENTAL TRIES TO ESTABLISH THE PREIMPLANTATIONAL MAMMALIAN EMBRYOS VIABILITY THROUGHOUT STAINING

EXPERIMENTAL TRIES TO ESTABLISH THE PREIMPLANTATIONAL MAMMALIAN EMBRYOS VIABILITY THROUGHOUT STAINING Lucrări ştiinţifice Zootehnie şi Biotehnologii, vol. 40(1), (2007), Timişoara. EXPERIMENTAL TRIES TO ESTABLISH THE PREIMPLANTATIONAL MAMMALIAN EMBRYOS VIABILITY THROUGHOUT STAINING ÎNCERCĂRI DE STABILIRE

More information

PARTURIENTS LEVEL OF KNOWLEDGE REGARDING LABOUR ANALGESIA IN A UNIVERSITY HOSPITAL LOCAL EXPERIENCE

PARTURIENTS LEVEL OF KNOWLEDGE REGARDING LABOUR ANALGESIA IN A UNIVERSITY HOSPITAL LOCAL EXPERIENCE PARTURIENTS LEVEL OF KNOWLEDGE REGARDING LABOUR ANALGESIA IN A UNIVERSITY HOSPITAL LOCAL EXPERIENCE VIRGIL Dorca 1, Diana Feier 2, Daria Groza 1, DAN Mihu 3, MIRCEA Chiorean 4 1 ATI III, Dominic Stanca

More information

Romanian Journal of Cardiology Vol. 27, No. 3, 2017

Romanian Journal of Cardiology Vol. 27, No. 3, 2017 Romanian Journal of Cardiology IMAGES IN CARDIOLOGY Ultrahigh resolution mapping for identifying complex atrial tachycardia circuits Bogdan Enache 1,2, Gabriel Decebal Latcu 1, Sok-Sithikun Bun 1, Ahmed

More information

SUPEROXIDE DISMUTASE LOADED LIPOSOMES. THE INFLUENCE OF FORMULATION FACTORS ON ENZYME ENCAPSULATION AND RELEASE

SUPEROXIDE DISMUTASE LOADED LIPOSOMES. THE INFLUENCE OF FORMULATION FACTORS ON ENZYME ENCAPSULATION AND RELEASE FARMACIA, 2013, Vol. 61, 5 865 SUPEROXIDE DISMUTASE LOADED LIPOSOMES. THE INFLUENCE OF FORMULATION FACTORS ON ENZYME ENCAPSULATION AND RELEASE ALINA SILVIA PORFIRE, IOAN TOMUŢĂ *, SORIN EMILIAN LEUCUŢA,

More information

de cancer mamar: premiză pentru terapia metastazelor limfonodale

de cancer mamar: premiză pentru terapia metastazelor limfonodale Limfangiogeneza în formele moleculare IDEI 345/2011 de cancer mamar: premiză pentru terapia metastazelor limfonodale Marius Raica Victor Babes University of Medicine and Pharmacy Timisoara, Romania Cancerul

More information

CONTRIBUTIONS CONCERNING THE ROLE OF SPORTS PHYSICAL ACTIVITIES IN THE DEVELOPMENT OF HUMAN BALANCE

CONTRIBUTIONS CONCERNING THE ROLE OF SPORTS PHYSICAL ACTIVITIES IN THE DEVELOPMENT OF HUMAN BALANCE VOLUMUL 25/ 2 ŀrevista ROMÂNĂ DE KINETOTERAPIE CONTRIBUTIONS CONCERNING THE ROLE OF SPORTS PHYSICAL ACTIVITIES IN THE DEVELOPMENT OF HUMAN BALANCE CONTRIBUŢII PRIVIND ROLUL ACTIVITĂŢILOR FIZICE DE TIP

More information

THE INFLUENCE OF ENERGY DRINKS ON RACTIVITY TO MULTIPLE STIMULY-A PILOT STUDY

THE INFLUENCE OF ENERGY DRINKS ON RACTIVITY TO MULTIPLE STIMULY-A PILOT STUDY THE INFLUENCE OF ENERGY DRINKS ON RACTIVITY TO MULTIPLE STIMULY-A PILOT STUDY DAISY MONALISA GRANSCA a, MIHAI ANITEI b a,b University of Bucharest, Department of Psychology Abstract The experimental study

More information

BIOMETRICAL AND MORPHOHISTOLOGICAL STUDY OF POSTPHARYNGEAL DIGESTIVE TUBE FOR SALAMANDRA SALAMANDRA SALAMANDRA L.

BIOMETRICAL AND MORPHOHISTOLOGICAL STUDY OF POSTPHARYNGEAL DIGESTIVE TUBE FOR SALAMANDRA SALAMANDRA SALAMANDRA L. Analele Ştiinţifice ale Universităţii Al. I. Cuza Iaşi, s. Biologie animală, Tom LIV, 2008 BIOMETRICAL AND MORPHOHISTOLOGICAL STUDY OF POSTPHARYNGEAL DIGESTIVE TUBE FOR SALAMANDRA SALAMANDRA SALAMANDRA

More information

Produsele cosmetice uzuale contin substante extrem de toxice Toxinele absorbite prin piele ne afecteaza grav sanatatea

Produsele cosmetice uzuale contin substante extrem de toxice Toxinele absorbite prin piele ne afecteaza grav sanatatea Produsele cosmetice uzuale contin substante extrem de toxice Toxinele absorbite prin piele ne afecteaza grav sanatatea Multi oameni urmeaza diete extreme si realizeaza zilnic diferite metode de detoxifiere,

More information