JutawanNetwork.com 110 Koleksi Ayat-Ayat Promosi Tone Excel 1

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Size: px
Start display at page:

Download "JutawanNetwork.com 110 Koleksi Ayat-Ayat Promosi Tone Excel 1"

Transcription

1 JutawanNetwork.com 110 Koleksi Ayat-Ayat Promosi Tone Excel 1

2 Salam Sejahtera Setinggi tinggi tahniah saya ucapkan kepada anda kerana: 1) Anda telah nampak akan potensi bisnes ToneExcel ini dan anda telah join bisnes ini 2) Anda telah download ebook ini Tetapi anda harus ingat, tiada kejayaan yang akan dicapai jika tanpa disertakan usaha. Setiap kejayaan akan didahului oleh perit getir, peluh keringat dan berbagai rintangan rintangan yang lain. Yang anda harus pegang adalah istiqamah dan terus percaya bahawa anda sedang di lubuk emas bersama ToneExcel. Telah terbukti menjana ratusan RM pendapatan pasif setiap bulan. Akhir kata, manfaatkanlah ebook ini. Gunakan ia sebagai panduan untuk anda terus mempromosikan bisnes anda. Sekian, terima kasih. Wassalam. Ikhlas Daripada: Team Jutawan Network Connect With Us: Facebook: Twitter: HashTag: #JutawanNetwork JutawanNetwork.com 110 Koleksi Ayat-Ayat Promosi Tone Excel 2

3 Cerita Benar. dh 2 tahun saya pakai D***, M****, C*****,,, Terbaru TuneTalk/Toneexcel.. 4line saya pakai, Dulu 3line...dari 3line tu,yg saya dapat hanya call ja murah cikit, TOPUP tetap kena topup, tapi Hasil nya xdak..yg kaya orang lain.. sekarang dngan Hasil mnggunakan Toneexcel, TERBUKTI (DUIT MENARI2 DLM BANK) Menjana Pendapatan. sekarang saya Hanya Mnggunakan TUNETALK/TONEEXCEL.. Anda Bila lagi..join SEKARANG.. 1 prosepk yang nak pakai sendiri 2 Prosepk yg memetingkan insuran,guna Tone excel just semata-mata nak insuran sahaja 3 prosepk yang nak semua kelbihan yang ada saya sekadar berkongsi pengalaman,mungkin sahabat2 hebat belaka dari saya Jangan takut untuk topup minimum terus RM80. Sebabnya: 1. Anda automatik layak perlindungan PA insurance RM100, Anda automatik layak disenaraikan dlm kelompok yg boleh memenangi cabutan bertuah yg memberikan hadiah RM Terus dpt point yg tinggi iaitu 190 points (jika terus topup RM50+RM30). Makin besar point makin cepat dpt tiket Air Asia Percuma dan makin cepat dpt tukar point kpd handphone. 4. Terus layak untuk komisyen topup yg maksimum. 5. Kalau topup beratus ringgit lagi bagus, mana tahu boleh dinobatkan sbg org yg topup tertinggi atau tempat ke-2 bagi tempoh 2 bln tersebut, terus dpt handphone percuma. 6. And...of course giving something more to your friend/upline, leading by example-easy to duplicate to your downline. (baca dgn sleng omputeh yg pekat ok)...hehe..jgn marah...nanti kena jual. JutawanNetwork.com 110 Koleksi Ayat-Ayat Promosi Tone Excel 3

4 tone excel sdn bhd-salah satu anak syarikat tune group-terdiri daripada air asia,tune hotel,tune insuran dan tune plus.tone excel ada memperkenalkan satu simcard dimana dengan simcard ini saya dan juga anda sebagai pengguna hp yang menggunakan prepaid berpeluang untuk bersama-sama dengan syrikat besar ini mendapat kelebihan-kelebihan yang di sediakan Anda harus faham bahawa... Program Rujukan Komuniti Tune Talk Tone Excel adalah sebuah program yang membina pelbagai perkara yang positif, antaranya; 1- Membina hubungan silaturrahim 2- Membina keyakinan diri 3- Membina semangat untuk terus berusaha 4- Membina matlamat hidup dengan lebih jelas 5- Membina pendapatan yang lebih baik serta berpanjangan Tone excel bukanlah program MLM, Tone Excel adalah Program Rujukan Komuniti. Tone Excel adalah Sebuah Program Sebuah Program yang baik Konsepnya adalah perkongsian keuntungan antara syarikat dengan pengguna melalui penjimatan kos pengiklanan. Langkah mudah untuk jana pendapatan; 1- Guna simkad seperti biasa 2- Cerita kepada semua kenalan 3- Syarikat bayar komisen secara berterusan Usah berlengah lagi, kami bukan Along, kami bukan nak duit anda, kami bukan gila duit. Kami pengguna seperti anda, kami adalah rakan anda, kami hanya kongsi sebuah produk yang telah melalui proses evolusi dari beban jadi pendapatan. Usah abaikan, RM90 tidak akan memufliskan anda. Hubungi kami untuk sertai segera JutawanNetwork.com 110 Koleksi Ayat-Ayat Promosi Tone Excel 4

5 Ini pendapatan pasif seumur hidup... ADAKAH SELAMA INI ANDA/KELUARGA ANDA SUDAH TOPUP PREPAID BERIBU-RIBU RINGGIT, ANDA DAPAT DUIT TUNAI? TIDAK BUKAN! Anda Rugi sesangat!!! Bil tetap bayar dan prepaid tetap topup setiap minggu/bulan/tahun, tapi tidak dapat duit tunai. Hanya prepaid TUNE TALK/TONEEXCEL ini yang membayar kita duit tunai kepadayang menggunakan dan mengembangkannya. Ramai yang telah dan sedang menikmati pendapatan pasif RM beratus-ratus ringgit hingga RM berpuluh ribu ringgit setiap bulan dan semakin meningkat setiap bulan, bermakna naik gaji setiap bulan seumur hidup. Anda bagaimana? Naik gaji setiap bulan! "MUNGKIN PELUANG HANYA DATANG SEKALI..." Bukan Yang Terkuat Atau Yang Terlalu Cerdik Yang Akan Berjaya, Tapi Yang Cepat Menyambar Peluang Jika anda bercadang mencari satu perniagaan sampingan yang mudah, tidak perlu modal yg besar, resiko untuk rugi kecil, luangkan masa melihat tawaran ini NAK taja ahli masuk program ini bukan lah susah sangat. di malaysia ada lebih dari 28 JUTA PENGGUNA PRABAYAR. hanya kita yang tahu berapa TARGET yang kita nak.klu bleh anda target sbnyk mana yg mngkin. Pastikan ANDA mesti Meletakkan TARGET untuk DI TUJU. jangan tunggu2 lagi yakin kan diri jadi ahli program ini. JutawanNetwork.com 110 Koleksi Ayat-Ayat Promosi Tone Excel 5

6 Ramai yang tahu, tapi kadang- kadang lupa, atau terlupa, saja- saja lupa dan buat - buat lupa. Kita ada kerja sebenarnya di dalam group Tunetalk Toneexcel. Jangan buat kecoh, jangan buat heboh, jangan buat pandai, jangan buat bodoh. Kerja kita yang utama adalah penuhkan Level 1. Padatkan Level 1. Sendatkan Level 1. Makin bubuh, makin boleh muat, bubuh lagi sampai sendat wang di dalam akaun bank. Siapa nak buat kerja ini? Klik "Like". Orang lain topup anda yg untung, bukan jual topup pun!... Formula Menjana Pendapatan Tambahan 21 haribulan dengan ToneExcel: Anda hanya perlu mencari 10 kawan yang nak buat duit yang boleh mencari 10 kawan yang nak buat duit yang boleh mencari 10 kawan yang nak buat duit... seterusnya. Sila fokus kepada mereka yang nak buat duit dan bukan penjimatan!! Jika dapat lebih 10, itu BONUS untuk anda... Jangan kita ambil mudah soal kewangan. Lihat sahaja apa yang berlaku hari ini. Kerana wang, orang ditembak, kerana wang, orang diculik, kerana wang, orang, dibunuh. Pelbagai lagi yang kita nampak, rasuah, tipu tuntutan, seluk saku, pelacuran dan macam- macam lagi cara yang tidak betul manusia mencari wang. Kenapa begitu? Mereka sebenarnya tidak tahu, ada cara yang mudah untuk mendapatkan wang. Guna handphone pun boleh buat duit. 3 kategori income dalam dunia ni... yg mana satu idaman kalbu? yg mana satu jadi buruan? mahu work hard atau work smart? active income? keje ada gaji, tak keje gaji pun takde passive income? tak keje pun income masih mengalir masuk laju2 residual income? income yg boleh diwarisi pada yg tersayang walaupun anda sudah tiada lagi di muka bumi ini biz tune talk tone excel menawarkan passive income dan residual income.. so rebutlah peluang ini sebelum tenaga anda hilang di mamah usia.. JutawanNetwork.com 110 Koleksi Ayat-Ayat Promosi Tone Excel 6

7 Jika anda bercadang mencari satu perniagaan sampingan yang mudah, tidak perlu modal yg besar, resiko untuk rugi kecil, luangkan masa melihat tawaran ini Anda menghadapi situasi sebegini..? Harga minyak, sayur, makanan, barang2 keperluan semuanya naik.. Tapi GAJI anda macam tu juga, tak naik2. macam mana nak survive? Ingin saya tunjukkan satu cara yang boleh membantu anda menambah pendapatan dengan cara mudah serta pasif dengan erti kata yg sebenar.. Jom Sertai Program Rujukan WoW Tone Excel KITA TAK JUAL TOPUP dan KITA TAK BUKA KEDAI TOPUP.. Kita hanya JUAL SIMKAD.. Dan SETIAP kali orang yang beli simkad dengan kita tu topup ditempat lain, Kita akan DAPAT UNTUNG.. KEUNTUNGAN kita jauh lebih besar dari orang yang jual topup tu.. Nak tahu lebih lanjut pasal ni Rugi kot top up bulan-bulan dapat dapat mata ganjaran yang tunggu cukup 100 baru boleh tebus airtime yang bernilai RM 1.00! Tu pun kadang-kadang lambat update. Pengguna H******, anda mampu mengubahnya. Kekalkan no lama anda! Kali ni top up dapat "Money Cash Back "pulak! JutawanNetwork.com 110 Koleksi Ayat-Ayat Promosi Tone Excel 7

8 KENAPA KITA HARUS MENGGUNAKAN TALIAN TUNE TALK TONEEXCEL HARI INI? SEBAB-SEBABNYA IALAH: 1) Dapat PERCUMA PA Insuran bernilai Rm100k 2) Dapat PERCUMA tiket kapalterbang Air Asia.(kumpul point) 3) Dapat PERCUMA Handphone.(kumpul point) 4) Dapat PERCUMA kredit panggilan.(kumpul point) 5) Dapat buat bisnes tanpa keluar modal. 6) Peluang dapat topup percuma setiap bulan. 7) Peluang menang cabutan bertuah sebanyak Rm200. 8) Peluang menunaikan umrah secara percuma. 9) Peluang jana pendapatan pasif setiap bulan. :) Pendapatan pasif ini boleh diwariskan. 10) Dapat diskaun jika menginap ditune Hotel. **Yang bestnya...anda topup macam biasa dan NOMBOR LAMA ANDA BOLEH DIKEKALKAN. Bisnes murah dan simple tak perlu keluar modal yang besar??? Bukan MLM, Bukan Jual Topup, Bukan Pelaburan Wang, Hanya jadi penguna kepada simkad ini dan perkenalkan kepada orang lain... Anda dapat komisyen dan jika orang ini guna dan topup anda dapat lagi komisen dari mereka dan jika mereka perkenalkan lagi kepada orang lain juga dan orang itu topup anda dapat lagi komisyen dari mereka juga dan seterusnya... Berminat nak tahu dan ingin buat business niii??? Cepat dan Rebut peluang baik ini yang hanya ada sekali dalam seumur hidup kita... Saya tidak membahagikan dunia kepada yang lemah dan gagah,atau yang berjaya dan gagal, juga bukan di antara yang boleh melakukan sesuatu atau sebaliknya. Saya membahagikan dunia kepada mereka yang belajar dan tidak belajar. Tidak tahu belajar. Tidak faham tanya. Masa untuk anda menjadi pengguna bijak bermula sekarang. Nak teruskan top up handphone anda tanpa mendapat sebarang manfaat? Teruskan. Kami sudah berhenti menikmati "penjimatan" yang diberikan oleh telco lain. Kini, kami menikmati "keuntungan" daripada menggunakan Tunetalk Toneexcel (TTTE). Memang terbaik Baca dan kaji JutawanNetwork.com 110 Koleksi Ayat-Ayat Promosi Tone Excel 8

9 Salam Sahabat...nak tahu tak 1 citer?? Hari ni Staff M**bank ada call untuk confirmkan aku sebagai gerentor pada seseorang yang buat loan..last2 tahu dia tanya aku apa?? Staff; " encik buat apa ni..banyak betul duit masyukkk dlm akaun ni..setiap bulan makin naik lak tu " Aku; " ooo..buat benda santai2 jer " Staff; " santai2 takkan dpt banyak mcm ni...citer la sikit " bla...bla...bla...bla...(sedang berkomunikasi dgn Staff) last sekali... Staff; " terimakasih encik, nasib baik sy call encik utk confirmkan pasal gerentor ni..kalau tak entah bila la sy baru dpt tahu pasal program pengguna bijak ni " Aku; " tu maknanya DIA yg nak bagi rezeki kat awak..sy ni cuma share peluang je " Staff; " betul la encik..ok jap lagi sy terus bankinkan dulu la RM80 tu dlm akaun encik..tak tahan tgok statement encik tu.. esok sy jumpa encik " Aku; " ok " KENAPA MAHAL SANGAT? seorang rakan karib bertanya tentang tone excel "kenapa harga tone excel ni mahal sangat? simkad biasa baru RM 8.90 kat kedai " Tone excel ni special banyak.mahal ke? xde la mahal mana pun. simkad ni khas untuk KELAB JUTAWAN je. dan anda boleh sertai kami. xnak ke dengan hanya bertukar kepada tone excel ni, anda dapat banyak benefit yg syarikat telco lain x boleh nak bagi. 1. mula2 join da dapat topup free RM anda x perlu susah2 nak apply n bayar premium insurans kemalangan peribadi.guna je automatik dapat free. RM100,000 pulak tu nilai dia. JutawanNetwork.com 110 Koleksi Ayat-Ayat Promosi Tone Excel 9

10 3.mula2 join dah dapat peluang g melancong free, umrah free, handphone free, tiket Air Asia free, dan macam2 lagi yang free-free belake 4.internet laju gila.line pun penuh je.xde masalah lansung kalo dok area luar bandar.maklumlah, coverage Celcom lah katekan 5.ade satu paling best n paling gempak.tone excel bagi kita gaji bila kita guna simkad ni.huhu. so anda pilih yang murah (hari2 kena topup dan xde pulangan) atau pilih yang mahal ni?(hari2 topup tapi dapat gaji free tiap2 bulan) JOM JOM JOM SERTAI KAMI DI TONE EXCEL SATU2NYA SIMKAD YANG BERI PULANGAN BERGANDA-GANDA SEHINGGA ANDA MUNTAH DUIT!! Apabila kita melihat kehidupan kita sekarang dan dibandingkan dengan kehidupan orang di zaman dahulu, mereka hanya bekerja separuh hari tetapi kehidupan mereka cukup ditampung dengan pendapatan yang diperolehi. Mereka ke kebun, ke dusun dan ke sawah, mempunyai masa untuk anak keluarga; hidup bahagia tanpa hutang. Kehidupan zaman sekarang, bekerja sampai lewat malam. Namun, masih tidak cukup untuk menampung kehidupan harian. Hutang keliling pinggang. Oleh itu, inilah masanya untuk memulakan online business dengan Tunetalk Toneexcel. Boleh dikatakan banyak telah dimudahkan seperti laman web untuk promosi telah disediakan, plan pemasaran yang mengujakan dan banyak lagi kelebihan yang ditawarkan. Maka tidak hairanlah ramai yang mula mempromosi dan sedar tentang kelebihannya. JutawanNetwork.com 110 Koleksi Ayat-Ayat Promosi Tone Excel 10

11 "Kita dah jumpa LUBOK EMAS dah ni... Tinggal nak GALI saja lagi... Anda boleh pilih nak gali guna tangan ke, gali guna penyodok ke, tapi saya pilih gali guna TRAKTOR... sebab saya nak CEPAT, saya nak BANYAK, saya nak MUDAH... BANGKITLAH!! GALI LUBUK EMAS GUNA TRAKTOR!! Setelah melihat potensi Biz ini, Inilah kata-kata dari seorang Jutawan dalam program lain yg juga turut serta dalam Program ini. Hanya di Tone Excel Sdn Bhd "Kita dah jumpa LUBOK EMAS dah ni... Tinggal nak GALI saja lagi... Anda boleh pilih nak gali guna tangan ke, gali guna penyodok ke, tapi saya pilih gali guna TRAKTOR... sebab saya nak CEPAT, saya nak BANYAK, saya nak MUDAH... BANGKITLAH!! GALI LUBUK EMAS GUNA TRAKTOR!! Setelah melihat potensi Biz ini, Inilah kata-kata dari seorang Jutawan dalam program lain yg juga turut serta dalam Program ini. [ Antara sebab saya Join TTTE ] ========================================== p/s Alhamdullillah sekarang saya ada banyak masa utk bersama Isteri dan anak2 saya. ========================================== Mahal sgt kah cuti tanpa gaji, demi anak2.... Kalau dulu, ayah je.. Tp skrg, kdg2 isteri pun blk lewat... Anak2 redha di tempat org... Belajar, bermain... Riang... Kongsi makan dan kongsi penyakit... xpe, KLINIK ADA!! Sepanjang di tempat kerja, anak2 di rumah pengasuh/taska rindu kat kita... Rindu ayah... Rindu mama.. Tp... Nak ckp rindu x reti... Nak tulis surat, xreti gak... Jadi, bila kita ambil anak jam 6:00 ptg, diulang, 6:00 ptg, saat anak nampak mama dan ayah dia, anak kita tekad... Dia nak mama tgk dia... Nak ayah dukung, peluk dia... Dia buat perangai... Nak makan sndri... Nak itu... Nak ini... Nak dukung... Tumpah air.. Kerna hanya bahasa PROTES dan BUAT PERANGAI shj yg anak2 tahu utk bgtau yg... "Mama saya rindu n sayang sgt kat mama..." TAPI... Apa kita buat... Bila anak2 bising... Kita marah... Bila anak2 main... Kita herdik... Dia nangis, kita jerit "DIAM!!!!" JutawanNetwork.com 110 Koleksi Ayat-Ayat Promosi Tone Excel 11

12 Dia suruh ajar... Kita jawab "AYAH NAK TGK TV, FAHAM!!!!" Dia tumpahkan makanan/air kita tengking seolah2 dia sudah cukup matang... Sedih hati seorg anak yg rindu mama... Yg rindu abah... Yg rindu pelukan ibu... Rindu dukungan abi... Apakah duit boleh ganti kasih sayang? Apakah jus tok guru boleh ganti suapan kasih sayang? Apakah mainan berlambak2 boleh ganti saat bergurau senda sesama keluarga? Apakah masing2 makan kat luar boleh ganti nilai makan bersama... Fikir sahabat... Fikir teman2... Fikir ayah ibu yg mulia.. Ingatan bersama... Ada member fwd.. Bagus jugak peringatan ni.. Saya respect dengan golongan isteri sekarang ini, mereka betul- betul minat untuk berniaga online. Ini amat bagus kerana jika suami yang bekerja sahaja dengan pendapatan part time lagi, sememangnya sukar untuk menghadapi kos sara hidup yang semakin meningkat. Ramai ibu bapa yang inginkan pendidikan yang lebih baik untuk anak- anak, tempat tinggal yang lebih selesa dan kenderaan yang lebih selesa. Mereka juga tidak mahu terjebak di dalam belenggu hutang. Hari demi hari, semakin ramai yang menyertai online business. Bukan susah atau beban pun nak join, hanya RM90 sahaja. Kalau RM90 itu, sekali keluar rumah pun boleh habis. Namun, apabila minda tipikal orang kurang berjaya menghasut diri, RM80 dikatakan terlalu mahal. Nanti satu ketika, mereka akan panik dengan hutang yang ada dan usia yang semakin lanjut, mungkin pada masa itu mereka akan buat online business tetapi bertambah sukar kerana mereka tidak mengendahkannnya pada saat ini. Nak tahu biz yang bagus? Kebanyakan Rakyat Malaysia Sentiasa Akan Bagi Alasan "Tengah Bulan Beb" Kalau Kita Ajak Shopping Pada 15-25hb...Kini, Dengan Biz Yg Modal TAK SAMPAI RM100 Ni, Alasan Tu Dah Tak Relevan! Sambil Topup, Kumpul Point & Buat Gaji Ke-2 Tiap2 Bulan! TOPUP Jerk Kot!! Kurang manis dlm minuman, tambahkan manis dalam senyuman. Jom kerja lebih SMART bersama TuneTalk ToneExcel...insyaAllah..."Financial Freedom" bersama TTTE... JutawanNetwork.com 110 Koleksi Ayat-Ayat Promosi Tone Excel 12

13 Kita sebenarnya x pernah memaksa hati seseorg utk menerima program ini dlm hidup mereka itu hak mereka terima atau tak tp kita mahu mereka merasai apa yg kita rasa, pengalaman yg kita sendiri alami dan mahu kongsi dgn mereka..x salahkan sesuatu yg baik di hebahkan..guna tel tp boleh buat duit drpd guna tel yg perabih duit..kenapa susah sgt nak percaya..bukan kita nak ambik duit depapun. tp kenapa disalah ertikn kpd org yg mahu mengajak kpd kebaikan...duit rm80 itu adalh utk harga simkad dimanaxpun harga sama...oleh itu cepatxlh join supaya cepat juga dpt keuntungannya.. Ada cerita benar, ada orang menaja ahli baru tetapi account sendiri lupa nak top up. Elok- elok dapat komisyen RM500, oleh kerana tidak top up RM20, terbang komisyen tersebut. Ada pula kisah orang yang sudah top up tetapi tidak dapat komisyen. Kerana apa? Nombor phone yang ditopupnya tersalah key-in dan menyebabkan handphone orang lain yan ditopupnya. Oleh itu, hati- hati dan jangan lupa untuk top up. Pastikan kita top -up sekurang-kurangnya RM60 untuk mendapatkan komisyen lebih 10% / 3% / 13%. Ramai juga yang post statement hari ini yang kata susah nak dapat prospek. Saya pun rasa susah mula-mula join. Akaun saya aktif 31 Ogos Saya buat Penajaan pertama ialah 24hb September. Dua orang pada hari yang sama. Kenapa lambat? Sebab utama buat kajian. Kedua, nak setup geng. Planning. Ketiga, study kasi cukup dan faham betul2. Senang nak menjawab. Korang patut cuba. Sekarang, alhamdulillah. Makin mudah. Sebenarnya, benda ni MUDAH. Bila korang kata SUSAH, SUSAH ler jadinya. Mindset sat. Bangun pagi2 lepas subuh, doa. Bgtau kat diri, "hari ini aku nak taja sorang!". Korang rasai nnt auranya. Hehe.. Kenapa ada orang yang buat biz TTTE ini separuh jalan dan jatuh "koma" dalam masa dua minggu, dan terus "mati" dalam masa 45 hari. Pertama, mereka nak buat bisnes ini seperti bisnes tradisional, jumpa - jumpa orang. Mereka kurang berbakat untuk menerangkan kepada orang, bila jumpa orang tak join. Masa jumpa tu kena belanja, kena transport, habis minyak itu ini. Macam- macam lagilah, kalau join pun komisyen RM20 sahaja. Oleh itu, saya nasihatkan anda buat promosi online betul- betul, fokus dan sabar. Jangan rasa rugi masa untuk explain one to one di FB chat. Kalau perlu, buat panggilan telefon dalam masa lima minit. Jangan lupa, invite mereka ke dalam group ini. Kalau nak jumpa pun, mereka dah ada mindset untuk join, JutawanNetwork.com 110 Koleksi Ayat-Ayat Promosi Tone Excel 13

14 hanya nak bagi duit berdepan sahaja. Namun, adalah lebih baik jika bawa mereka ke HQ bagi kawasan KL/Selangor. Terus dengar fenomena Tunetalk Toneexcel ini keseluruhannya. Komisyen kita bukan banyak sangat, kalau nak cecah 3 angka atau 4 angka tu mengambil masa lebih sebulan. Amaran! Jangan berhenti kerja kerana baru join Tunetalk Toneexcel. Pastikan income sudah ok, baru fikir. Bagi saya, selagi tak cecah RM15k sebulan, saya tak bersedia untuk berhenti kerja dan buat online business secara full time. Bagaimana nak menjadi promoter yang baik? Hanya sedikit tips disini untuk rakan2 semua... paling mudah... tak perlu nak baca buku panduan cara2 nak buat pemasaran ke apa ke... ikut je tips ringkas ni... in sha Allah buat research... bukan reseach buku marketing tapi baca fakta2 berkenaan program TTTE ini dari a hingga z... kena amik tau sapa syarikat pengeluar...sape syarikat pemasaran...syarikat mana yang sediakan kelebihan2 tersebut...sapa pengerusi tone excel...sape ceo tune talk...sape chairman tune group... klu bleh lagi baik...bagaimana company boleh agihkan komisen tanpa perlu charge tambahan pada pengguna...dan sebagainya... kena buat research semua ni...mmg ianya mengambil masa...tapi bila dah tahu semua ni...apa juga soalan yang diajukan oleh prospek...terus boleh jawab...dan jangan lupa study buku sifu Lan... anda kena baca semua fakta... Baca...paham...kaji...dan tanya...mengapa dan kenapa anda kena pecahkan kategori prospek... a- prospek yang jenis suka mendengar. Prospek ni biasa nya dia xtahu ttg programme TTTE ini dan dia ingin dengar penerangan kita. Prospek sebegini senang kita nak handle. b- Prospek yang gemar inginkan kepastian ttg programme TTTE ini. Biasanya prospek sebegini akan banyak persoalannya sebab dia mahukan kesahihan programme TTTE yang kita terangkan kpd mereka. c- Prospek yang jenis suka nak menguji atau nak mengena promoter. Prospek begininpaling banyak. Prospek begini yang bahaya sedikit sbb jika promoter salah bagi jawapan atau penerangan...dia akan hentam programme kita... perlu hati2 dengan prospek sebegini.. Jadi...apa yang nak saya katakan berkenaan prospek ini... Sebelum jumpa prospek... kita kena tahu karakter prospek dalam kategori yang mana satu..kemudian baru pergi jumpa... JutawanNetwork.com 110 Koleksi Ayat-Ayat Promosi Tone Excel 14

15 3- Q n A... dalam perkara ini...rakan2 disarankan supaya menyediakan seberapa banyak soalan mengikut kategori prospek yang saya nyatakan diatas tadi... rakan2 perlu meletakkan diri rakan2 ditempat setiap kategori prospek di atas... kemudian rakan2 tanya pelbagai soalan yang rakan2 fikirkan ikut kategori prospek...jangan campur aduk soalan... selepas itu...rakan2 sendiri kena sediakan jawapan bernas beserta fakta keatas setiap persoalan yang rakan2 fikirkan tadi.. 4- bagi rakan2 yang kurang mahir dalam komunikasi... rakan2 kena sentiasa bercakap sworang diri samada di hadapan cermin...didlam bilik air...di dalam bilik tidur... mahirkan gaya penerangan anda... ini untuk meningkatkan Confidence Level bila berhadapan prospek.. 5- zahirkan idea2 kreatif bagi menangkis segala peesepsi negatif prospek Ketika beri penerangan kepada prospek...jangan biarkan prospek mencelah...kalu dia mencelah... bagitau dia suruh dgr dulu apa yang anda ingin terangkan...penerangan mestilah mengikut turutan...walau pun prospek dah tahu sikit2...tapi penerangan mesti kena ikut turutan... sebabnya tujuan kita adalah untuk memahamkan prospek dari a-z... kita tak mahu prospek tahu separuh jalan ja...sebbnya apabila dia joint nanti dan ada masalah...dia salahkan upline...itu yang perlunya promoter bagi penerangan lengkap ttg programme TTTE ini...jangan lompat2 bagi penerangan kerana khuatir prospek akan keliru... Itu sahaja setakat ini...sedikit tips untuk menjadi promoter yang baik... ikutkan banyak lagi... tapi ini oun sudah memadai dalam biz macam ini... Saya tidak menjanjikan...tetapi sekiranya rakan2 mengikut apa yang saya bagi ini... In sha Allah... rakan2 akan berjaya mengendalikan prospek dengan baik dan berkesan... Kaedah ini berdasarkan realiti...bukan berpandukan buku semata2... Selamat mencuba dan semoga berjaya... kejayaan anda..merupakan kejayaan bagi saya... ilmu yang ada...perlunya kita kongsi bersama... semuanya dari Allah... tanpa kurniaan Allah mana mungkin kita dapat berfikir... Semoga Allah merahmati perniagaan yang kita buat...amin.. "Ini ialah Program Referral Tunetalk-Toneexcel. Bisnes ni sgt simple.. Caranya, kita guna simkad prepaid Tone Excel sambil kongsikan kelebihan2 nya kpd org lain. Yg berminat akan didaftar under ID kita. Tiap yg daftar tu kita dpt bonus RM20. Bukan tu saja, tiap kali mereka topup tak kira di mana & sampai bila2, kita dpt komisyen. Jadilah ia pendapatan pasif utk kita." JutawanNetwork.com 110 Koleksi Ayat-Ayat Promosi Tone Excel 15

16 Adakah rakan2 ketahui kenapa Prospek sukar menerima penerangan kita? Jawapannya mudah... Bukan mereka tidak mahu menukar sim kad sedia ada... Bukan mereka tidak mahu menambah pendapatan bulanan.... Bukan mereka tidak mahu menyertai program TTTE kita... Sebenarnya dalam pikiran mereka ada wujudnya persoalan berikut : 1- bila aku joint, aku nak kena cari org...nak kena yakin kan orang... susah camni bagus plan ni... tapi boleh ka aku buat kalau aku joint benda ni... aku nak kena gerak cari org lain plak untuk joint...klu x rugi aku ah...tak payah la aku nak susah2 cari org....bukan senang nak ajak org joint...cukup lah gaji yang aku dpt ish...malas la aku nak kuar jumpa orang nak terang benda2 alah camni ish...aku ni keja kerajaan...gred tinggi...ah...malu la aku nak buat keje macam saleman cmni dari aku dok susah2 cari org...baik dok rumah ja...aku pun bukannya ada masalah kewangan pun Malunya aku nak keja macam ni... nanti apa orang ckp.. 9- aku bukan pandai pun nak promote benda2 alah camni kat org...xpayah lah joint... Dan lain2 lagi... Inilah antara perkara yang menyebabkan prospek tak nak joint sebab dalam kepala otak mereka hanya memikirkan kegagalan sahaja...bagaimana mahu berjaya sekiranya belum melangkah dah asyik memikirkan jatuh... bayi yang baru lahir lagi ada semangat nak berjalan... Jadi... anda pikirkanlah bagaimana cara untuk atasi masalah pemikiran seperti saya nyatakan diatas...sekiranya anda mampu mengubah persepsi tersebut maka anda pasti berjaya menarik Prospek menyertai Program TTTE kita... Semoga berjaya... JutawanNetwork.com 110 Koleksi Ayat-Ayat Promosi Tone Excel 16

17 Jadilah Pengguna Bijak.. Tolonglah diri sendiri.. Dan tolonglah orang lain menjadi pengguna bijak Handphone. Pengguna bijak dapat menilai yang mana merugikan dia atau penggunaan yang mana menguntungkan dia dan orang sekeliling. Aset bukan saja tanah,rumah atau emas permata, Handphone pun aset juga.. Aset yang semua orang ada dan kita menanggungnya seumur hidup kita. Takkan nak biarkan duit topup Handphone kita tiap tiap bulan lebur macam tu aje... Selama mana kita nk kayakan orang lain sahaja..sedangkan kita?? Kita perlu ada ilmu! Jadi, carilah ilmu tersebut.. Dapatkan teknik bagaimana mahu tukar tanggungan ini kepada aset anda.. Kita tak boleh nak lari dari membayar untuk produk WAJIB BAYAR ni.. kenapa tidak ambill peluang ini untuk kita pula yang akan dibayar?.. Fikir-fikirkanlah.. Kuasa di tangan anda.. Pilihan juga di tangan anda. Bantu orang sekeliling kita menjadi pengguna bijak Handphone. BANTU..dan BANTU.. SEBARKAN SESUATU YANG BAIK..!! Saya semenjak minggu lepas, bekerja dengan rakan sekerja mat salleh. Dia dari Tempe, Arizona. Hujung tahun lepas, semasa saya ditugaskan ke North Bellirica, Boston, US, dia turut serta. Saya terfikir dan tertanya- tanya, mat salleh ni sebenarnya sama sahaja dengan kita. Saya pun berpeluang pergi ke rumah seorang mat salleh di sana. Sama sahaja rumahnya dengan kita di dalamnya. Namun, bagaimana mereka boleh lebih maju. Saya fikir- fikir balik, sebenarnya sikap mereka "berani berubah". Bayangkan sahaja 4 musim di sana, ada ketikanya jam 4 petang dah masuk maghrib di musim sejuk. Kalau musim panas, jam 9 malam pun masih cerah. Jadi, mereka perlu berubah- rubah, daripada masa hinggalah pakaian. Kita ni iklim yang sama sahaja sentiasa, jadi kurang mengadaptasikan perubahan. Cuba kita mengubah diri kita. Daripada seorang yang biasa- biasa sahaja kepada seorang yang pakar. Daripada tak pandai jadi pandai. Daripada tak buat bisnes online, buat bisnes online. InshaAllah, hidup kita akan lebih sejahtera Dengan yuran keahlian RM90..kita sda boleh menjalankan pernyagaan mengunakan hp..pendapatan memang sedikit,tetapi memandangkan pengguna hp di Malaysia yg mencapai jutaan org,tidak mustahil pendapatan akan menjadi bukit dlm jangka masa yg panjang..lakukan dengan santai dan jujur dan berterusan.. JutawanNetwork.com 110 Koleksi Ayat-Ayat Promosi Tone Excel 17

18 Sifu Lan selalu ingatkan kita, jangan kita lupa tanggungjawab kita, jangan kita terlepas daripada fokus, jangan kita terlalai dengan perkara - perkara lain. Di dalam TTTE, kita ada kerja kita, kita ada tugas kita, kita ada perkara yang perlu dilakukan iaitu... "Penuhkan Level 1" kita. Selagi tidak penuh, jangan berhenti! Tengok je?? X nk join ke? Kwn2 biz tune talk ni dh ada yg dpt beribu.. Modal rm80 tp dpt beribu.. Kpd yg cari income x cukup dgn gaji bulanan tu...jgn segan2.jgn2 malu...cepat...cepat...bertindak sekarang!!! Fungsi Simkad Tune Talk Tone Excel ini adalah sama dengan lain-lain Simkad. Fungsi asas; 1.)Flat rate call,sms 2.)Internet ikut pakej Kelebihan Istimewa; 1.) Perlindungan Insuran Rm100k 2.) Reload points tidak ada expired date,boleh buat redeem tiket airasia,beli handphone baru dll 3.) Diskaun VIP rate apabila kita sewa bilik ditunehotel 4.) Cabutan bertuah setiap minggu dan bulan 5.) Peluang mendapat tawaran umrah 6.) Dan lain-lain benefits yang bakal terima Pelan PALING ISTIMEWA Automatik 1.) Tambah pendapatan berterusan dengan usaha yang setimpal 2.) Pendapatan boleh diwariskan 3.) Pengguna perkhidmatan secara percuma Bukankah ianya berbaloi? Anda gembira,keluarga gembira,keturunan juga gembira. Mindset kita juga berubah kepada lebih baik dan terbuka. Jom buka minda bersama kami. JutawanNetwork.com 110 Koleksi Ayat-Ayat Promosi Tone Excel 18

19 Assalamualaikum.. saya suka melancong..!! saya suka berkonvoi..!! saya ingin menunaikan Umrah..!! sebab tu saya join, Tunetalk Tone Excel Sdn Bhd..!! kalau anda pon mcm saya, jom ikut saya..!! RM80 sahaja, anda pasti akan dapat semua ni...!!! In Shaa Allah...kalau tak dipecahkab ruyung,manakan dpt sagunya...pepatah yg perlu dipraktikkan..bukan sekadar diucapkan. jom kita gempur...kaya dan berjaya bersama TTTE. Pendaftaran sehari sudah mencecah 700 pengguna. Ini jelas terbukti kesedaran sudah berputik dan mereka sudah yakin bahawa dengan hanya guna handphone macam biasa dan top up sahaja sambil mengajak rakan lain turut serta boleh memberi pulangan berbentuk wang ringgit. Yang belum sedar x mengapa.. Mungkin anda tidak berminat menambah pendapatan yang anda anggap sudah mencukupi. Walhal pendapatan tambahan ini boleh diwariskan kepada isteri serta anak-anak. Keputusan di tangan anda. Buka mata, buka minda, buka pintu hati & anda akan mengerti. [Promoter TONE EXCEL powered by TUNE TALK] Tersangatlah RUGI kalau anda terlepas pandang peluang keemasan nie..bukan kena buat apa pun..hanya jadi PENGGUNA yang bijak..! bulanan maintain topup rm20 jer..x kan x leh kan..bermodalkan rm80..sekeping SIMKAD, percuma lagi kredit panggilan rm30, dah boleh buat income..gaji 3x sebulan..santai..rm80-rm8000 sehari..komisyen topup lg..bonus tahunan,bonus pencen spjg hayat..boleh diwarisi..maknanya duit tetap masuk..nak fikir lg??? TERPULANG.. JutawanNetwork.com 110 Koleksi Ayat-Ayat Promosi Tone Excel 19

20 HASIL REAKSI PENGGUNA TONEEXCEL! (baru 3 bulan join) saya bukan mau kasi burukkan mane2 company..dulu sy pn guna talian digi, m****..memang best sbb murah,dapat bonus free call,panggilan percuma..tapi lama kelamaan sy sedar,murah macam mane pn,sy tetap mmbayar,kalau 10 tahun sy guna walaupun jimat,10 tahun jga sy kne bayar.. sampai satu hari pd 3 ogos 2013,sy ingt lagi tarikh tu, sy kenal dr seseorang tentang Tunetalk Toneexcel,mula saya ragu sebab x pernah tahu psal ni,tapi disebabkan rate murah,dan ada pmbayaran komisyen y tnggi,ade bonus bulanan dan tahunan serta bonus pencen y semakin naik setiap bulan,sy mencuba dgn modal cuma RM80 seumur hidup.hari pertama sy guna,sy kenalkn kt org lain,trus dapat 6 org,sebahagian ade y berkata diorg pernah dgar tentang aset dr handset ni dan trus register. Sy x terbayang sbnrnya sbb brlaku depan mata. Jd sy usahakan promote dan dapt lg org y nk join. sy cuma promote. urusan pos bukan sy buat. itu pengurusan. rase senang betul kerja mcm ni..sampai je 11hb ogos,sy kumpul org join ksemuanya 63 org dlm mse sminggu. so tarikh 11hb tu tarikh payment sebab payment dibuat 3x sebulan,setiap 11hb,21hb dan30hb. sy check statement account dapat RM1260 dlm mase sminggu hasil dr org y join + RM40.60 hasil dari org lain topup.tengok??baru seminggu RM1260..lagi satu,org lain topup sy pun dapat komisyen. Ni lah org cakap aset dari simkad tunetalk toneexcel ni. Dapat org bleh duit,org lain topup saya pun dapat duit.sekarang akhir bulan 10,utk bulan ni saja sy dapat 94 org, sbb mereka percaya telco toneexcel ni je y bleh bg kita aset luarbiasa. pendapatan smpingan sy makin naik tambah lg dgn komisyen topup. Insya Allah, awal januari 2014 nt,pembayaran bonus tahunan akan dibuat. Hasil y telco2 lain x pernah buat,iaitu komisyen y hebat. berbaloi sgt2 dgn modal cuma rm80 sebab semestinya akan ditampung balik berpuluh2 ganda dr komisyen + komisyen topup y anda dapat setiap bulan. Skarang sy sudah jd pgguna tetap tunetalk toneexcel..selagi syguna,selagi sy perkenalkan kpd org,selagi tu org topup,sy trus dapat duit..kerja saya copy andpaste and promote,xde y lain,org akan dtg sbb komisyen hebat. Nanti bila saya dah tua,tetap dapat bonus tahunan dan pencen bulanan,boleh wariskan lg pd suami dan anak sy yang masih kecil. Ade sekali website 100% lengkap dengan bukti. urusan pos simkad dan sbgnya,pgurusan yg uruskan. Bukan itu sahaja, no 4 digit terakhir simkad tunetalk toneexcel kita sendiri bleh pilih dgn buat 3 pilihan y kita minat. Hebat kan? Terima kasih tunetalk,kalau sy x jumpa dgn org y perkenalkan toneexcel ni pada sy,sy yakin mesti skrang sy masih di takuk y lama. -Ds Cha,pengguna toneexcel.. Bukan janji tapi bukti yang tunetalk toneexcel semakin menggila sekarang ni..terpulang anda..nak tengok je or nak buat jerrr utk ubah.. JutawanNetwork.com 110 Koleksi Ayat-Ayat Promosi Tone Excel 20

21 Hai & Salam sejahtera Orang Kaya, Jika anda sudah ada bisnes sendiri, pasti ianya akan memudahkan bisnes anda malah akan memberikan pendapatan PASIF setiap bulan kepada anda! Jangan risu tentang modal, kerana subsidi nya belum dikurang kan lagi ;) Saya harap anda dapat luangkan sikit masa untuk saya kongsikan perkara yang orang dah tahu tapi taknak buat! Ianya berkaitan bisnes JUAL SIMKAD... Konsep Mudah, nak jual sendiri boleh, online pun boleh ATAU, sertai affiliate saja.. JUAL SIMKAD SEKALI, tapi untung berkali2.. Setiap kali customer TOPUP kat mana-mana sekalipun, anda dapat KOMISEN.!! Dan program sebegini anda sudah agak, ianya adalah TUNE TALK..! YA.. memang betul.. Saya cukup skeptikal dengan tune talk. saya dah JOIN pada tahun 2010 iaitu 3 tahun lalu. Lepas tu, saya cuma diamkan diri saja... silap saya.. Sekarang, ianya sudah lain macam.. Bonus yg luar biasa. Income 3 level yang Terkini: Jika anda topup RM20 sebulan layak komisen 20% Jika anda topup RM60 sebulan layak komisen 26% tapi boleh pergi sampai INFINTY LEVEL... saya ulang.. TANPA HAD..!! Level ke 100, ke-1000 pun tetap dapat komisen samada 1% hingga 5% setiap seorang.. Saya juga kagum, inilah bisnes yg mana pendapatan LEADER2 TIDAK PERNAH JATUH!! Malah SENTIASA BERTAMBAH setiap bulan... saya terkejut ada yg menjana secara PASIF lebih RM800k sebulan dengan bisnes jual simkad ni.. JutawanNetwork.com 110 Koleksi Ayat-Ayat Promosi Tone Excel 21

22 jadi, saya taknak buang masa, ada banyak perancangan yg ingin sy susun, Jom Bersama-sama saya, cepat2 daftar dan upgred cuma RM90 sahaja.. (termasuk pos) Siap dalam tu ada KREDIT RM30..!! Kelebihan sistem kami, ianya ada sistem ADMIN yang bantu urusan TEAM KAMI... sbb Admin dapat komisen INFINITY level, sebab itulah dia buatkan Platform MUDAH...!! Anda tak perlu jual sendiri, hanya guna website unik yg akan diberikan kepada anda sahaja... Sekian dulu yer.. All the Best! Demi kejayaan Anda..! p.s: sekarang Tune Talk pun dah boleh pakai untuk jadikan Broadband :) ====================================== Memperkenalkan program Affiliate pengguna bijak Simkad Telefon VVIP - Tune Talk Tone Excel ====================================== Produk ini mampu mengurangkan 90% kegagalan bisnes di facebook kerana :.. Simkad VVIP ini adalah produk jualan eksklusif dan tidak terdapat pada kedai handphone atau mana mana premis. Simkad VVIP ini hanya boleh dijual oleh pengedar sah yang dilantik syarikat menggunakan no ID berdaftar. Pengedar Simkad VVIP diberi hak istimewa dengan komisen setinggi 26% dan tak perlu jual top-up pun. Modal serendah RM90 dan mampu dimiliki oleh pelajar serta golongan berpendapatan rendah. ===================================== Peluang anda untuk berjaya kini semakin jelas.. : D JutawanNetwork.com 110 Koleksi Ayat-Ayat Promosi Tone Excel 22

23 Tentu anda ingin menjadi seorang usahawan yang berjaya dengan produk paling HOT dalam facebook. Produk ini berstatus VVIP dan anda tentu seronok memiliki produk yang jarang jarang ada di pasaran. Tidakkah anda seronok bila ruang komen anda penuh dengan berpuluh puluh PM yang mahu simkad VVIP ini Dulu dengar cerita ada orang tidur pun boleh dapat duit, macam kelakar je, tapi bila terjumpa program ini, barulah saya faham maksud sebenarnya SAYA NAK JADI AHLI TONE EXCEL MENGAPA? ========= INGIN MENJANA PENDAPATAN DI RUMAH?? INGIN MENIKMATI BONUS 2 ANGKA...3 ANGKA..4 ATAU 5 ANGKA tiap2 bulan?? KELEBIHAN MENJADI AHLI TONE EXCEL Menikmati KEHEBATAN TONE EXCEL dan masyukk Menggunakan simkad TONE EXCEL sambil mendapat pulangan wang anda. Memiliki ruang menjana pendapatan sampingan melalui simkad TONE EXCEL yang SUPER HEBAT! MAMPU milik dengan hanya membeli simkad disamping MENJANA pendapatan. Membantu ahli keluarga, saudara mara terdekat yang ingin menggunakan simkad TONE EXCEL dan anda mendapat bonus FAST TRACK dan KOMISYEN TOPUP sehingga 10%! NIKMATI insurans perlindungan kemalangan sehingga RM100,000 secara PERCUMA! JutawanNetwork.com 110 Koleksi Ayat-Ayat Promosi Tone Excel 23

24 PELUANG percutian beserta DUIT POKET! Bersama-sama dengan kami di GROUP JUTAWAN TONE EXCEL yang HEBAT BERGAYA serta dalam keluarga TONE EXCEL yang sangat AKTIF dan PERAMAH. MENIKMATI komisyen dari syarikat SEUMUR HIDUP selagi anda dan rangkaian menggunakan TONE EXCEL. [x] Tidak perlu JUAL SIMKAD DAN TOPUP! [x] MENIKMATI BONUS 2 ANGKA...3 ANGKA..4 ATAU 5 ANGKA ATAS PILIHAN ANDA SENDIRI. [x] [x] [x] Berminat? Rezeki hari jumaat, saja je call seorang sahabat masa kerja dulu & mula2 tanya khabar dia & family maklum lama tak jumpa.the best part bila dia tanya buat apa sekrg?ckp pendek je dulu TTTE, dia ckp apa tu x pernah dengar pun.dia tanya lagi dah join brp lama?the best part dia marah nape dah lama join baru gitau...he..he..explain lebih kurang terus suruh registerkan & duit dia akan b.in dlm akaun...syukur Allah permudahkan. IDA- APA BEZANYA HANDPHONE SAYA DENGAN HANDPHONE AWAK???.. HANDPHONE SAYA Simkad saya "SIMKAD VIP" Sebab bila saya maintain topup rm30/rm60 tiap2 bulan,3 perkara akan berlaku: 1-Duit masuk dalam dalam akuan saya tiap2 bulan dan dapat PERCUMA 100k PA Insuran Cover,dapat POINT boleh tebus tiket AirAsia,Handphone,pergi Umrah, dan ada cabutan bertuah lagi mingguan/bulanan ada lagi dapat diskaun bila sewa bilik di Tune Hotel. 2-Duit saya asyik bertambah-tambah dan jumlahnya tak masuk akal 3-Syarikat telco tak pernah call saya tanya pasal bil tertunggak.. HANDPHONE AWAK.. JutawanNetwork.com 110 Koleksi Ayat-Ayat Promosi Tone Excel 24

25 Simkad awak memang simkad murah dan menjimatkan tapi tak ada apa yg simkad saya ada dan apa yang saya dapat.. Amacam..best tak simkad Handphonde saya...tak rugi pun,modal seumur hidup RM90 jer,dapat Rm30 airtime Percuma lagi. [Kalau penat nak menarik huraikan panjang2, nah. Saya permudahkan untuk anda. Copypaste je ayat ni dan PM sahabat anda jika mereka bertanya. BAGAIMANA?] Sblm nak xplain lebih lanjut, nak tanya u pakai line apa? Prepaid ke postpaid? Kalau prepaid, kalau u top up bulan2 u dpt apa? Sama juga if postpaid (bill). Apa yang u dapat bila bayar? Tidak dapat apa2 eh? Baik, disinilah kelebihan line yang i nak share ni. Dia line prepaid juga. Line Tunetalk nama diberi. Di mana ada celcom, disitu ada Tunetalk di mana Tunetalk ni, ada shareholder dlm syarikat Celcom. Dia guna prasarana Celcom untuk network. Bezanya, yang ini bila kita pakai dan top up bulan2, kita dapat banyak faedah. Percuma RM 100 ribu insuran PA sepanjang u guna, bila top up dpt point dan point tu boleh tebus tiket kapal terbang AirAsia percuma, penginapan di Tune Hotel percuma, tebus HP percuma dan sebagainya. Yang menariknya, bila u perkenalkan line ni kat member dan member berminat dan pakai, bila dia top up, u pun akan dapat komisyen dari mereka top up sampai bila2 selagi mereka guna. Komisyen ini terus masuk akaun u. Begitulah program ini. Longterm tau. Esok2 bila dah berhenti kerja katakan, income hasil top up ni tetap u dapat dan berterusan. Selagi mereka guna. Kalau u dah tiada, pendapatan ini boleh di wariskan kepada anak-anak atau keluarga terdekat. Itu bezanya kalau pakai prepaid lain, top up bulan2 tapi tak dapat apa2. Kalau masih tak faham, boleh tanya lagi yer. Untuk menyertainya, RM 80 sahaja sekali seumur hidup. Dan menggunakan sms untuk smua transaksi. Tak perlu hp canggih sgt pun. Nokia 3310 pun boleh guna. Ya, BOLEH KEKALKAN NO LAMA. Jangan risau if anda terpaksa terpisah dengan no kesayangan anda. KEKALKAN, no problem. Lepas aktif, dah boleh guna dan sebarkan kebaikan tunetalk ini. InsyaAllah, ramai pengguna bijak akan menyertai dan bertukar line ini nanti. Sehingga kini, pendaftaran hampir mencecah lebih dan semakin meningkat. Prospek atau bakal pengguna masih ada 3 juta lebih yang guna hp ni. Bayangkan berapa banyak yang belum tahu dan kita jadi yang terawal. Sekian, terima kasih JutawanNetwork.com 110 Koleksi Ayat-Ayat Promosi Tone Excel 25

26 **Adakah ianya membantu? dalam bisnes ni..bukan bermaksud anda join hari ni dan terus tuai hasil pada esok hari..bukan begitu.. ianya lebih kepada bisnes jangkamasa panjang..tak kira anda buat 3 bulan,6 bulan.12 bulan atau 24 bulan..yang penting usaha anda tak pernah berhenti dan buat secara santai sahaja.. saya pula buat bisnes ni oleh kerana melihat peluang untuk bekerjasama dengan syarikat gergasi dan sudah ada nama seperti Air Asia,Tune Talk dan Tone Excel sendiri.. ermm,rasanya simkad dari telco lain tiada beri peluang sebegini pada ahlinya.. Jika saya fikir nak guna telco yang boleh beri penjimatan..sudah tentu saya akan pilih yang mana memberikan kadar berbual dan kadar sms yang terendah..beserta dengan percuma kredit dan pakej melayari internet tanpa had.. tetapi saya memilih untuk menjana pendapatan dengan simkad yang saya gunakan..oleh itu saya tidak fikir lagi mengenai penjimatan,,..yang saya fikir adalah apa yang simkad saya boleh beri pada saya dalam 2,3 tahun akan datang,,..adakah saya masih kekal dengan keinginan yang percuma atau pun pencen bulanan RM10,000 sebulan?? saya nak mulakan dari sekarang dari ambil sikap tunggu dan lihat kerana selama ni dah puas saya menunggu dan melihat hasil kejayaan orang lain..bila pula masa saya akan tiba.. renung-renungkan lah simkad kesayangan anda itu..dan tanya padanya... "insyaallah ada RM80 kita join keluarga Tune Talk Tone Excel nak tak sayang?..." yang ikhlas, Hari ini punya cerita. Saya join ttte 31hb Ogos, sempena merdeka. Orang yang bertanggungjawab daftar saya ialah Tuan S****** A****. Tq tuan Rakan pertama saya yang join ialah BbFazz MRazali pada 24hb September, diikuti A** N*** A***** pada hari yang sama. Diikuti member yang lain, N**** M****, D****** J**, H*** A*****,N** H****** dll. JutawanNetwork.com 110 Koleksi Ayat-Ayat Promosi Tone Excel 26

27 Komisen pertama dapat ialah pada 11hb Oktober. RM je. Alhamdulillah. Komisyen kedua saya masuk pada 31hb Oktober, RM Alhamdulillah. Komisyen seterusnya masuk pada 8hb November dengan nilai RM 77. Alhamdulillah. Itu komisyen penajaan. Sekarang menunggu komisyen hasil top up rakaniaga. Komisyen Top Up ni, setiap bulan kita dapat selagi member guna dan top up. 21hb nanti masuk. Terlebih pulang modal dah. Anda patut cuba. Jalan dah ada. Modal RM 80 je. Kalau dengan modal serendah ini pun anda tidak berani untuk mencuba, saya cadangkan anda tidak perlu masuk bisnes apa-apa pun. Teruskan kerja macam biasa. Warganegara Nepal pun join dlm bisnes tone excel..klu warganegara malaysia sndiri xnk ambil peluang yg hebat dibumi sendiri xtau la nk ckp mcm mne lagi..peluang dh ada didpn mata samada mahu usaha atau tidak..tahniah utk semua warganegara asing yg join didlm bisnes ini kerana kejayaan anda mmbuat keputusan yg tepat memilih bisnes yg modalnya rendah n xde risiko tp boleh mndtgkan pndptn pasif..utk semua org yg ada dimlysia ambil la peluang ini..jika anda telah menyertainye teruskan usaha n terus berusaha hngga ke puncaknye mnjdi jutawan tone excel..rezki xkan dtg klu kite xkejar..kite semua boleh buat dan boleh brjaya klu kite MAHU..jika anda rajin dan usaha yg sungguh2 hasilnya setimpal dgn usaha anda.. GOOD LUCK SEMUA AHLI TTTE.". Tok Kadi : Aku nikahkan dikau Abdul Samad bin Rosyam dan Siti Minah binti Syam dengan maskahwin RM 150 tunai. Abdul : Aku terima nikahnya Siti Minah binti Syam dengan maskahwin RM 150 hutanggg. Tok Kadi : aik kenapa hutang? Abdul : duit xde lagi tok kadi. Tok Kadi meh kumpul duit kawen ngan toneexcel JutawanNetwork.com 110 Koleksi Ayat-Ayat Promosi Tone Excel 27

28 1st time top up tadi.semenjak pki ttte nie,auranya lain.klu kita pakai telco lain,tiap kali top up rasa mcm beban je tp td bila top up rasa best.selain dpt point yg berfaedah,saya jg telah sumbang income pd upline saya.brlah 'erti hidup pada memberi'. Testimoni dari saya sendiri : TIADA BISNES YANG SESANTAI INI. TIADA TEKANAN DARI MANA-MANA UPLINE ATAU LEADER. ANDA BUAT ANDA DAPAT, ANDA TIDUR ANDA TETAP DAPAT (Kalau ada rakaniaga banyak dah). SERIUS, ANDA PATUT MENCUBANYA. MODAL RM 80.00, DALAM MASA SEBULAN DAH BALIK MODAL, KINI PULANGANNYA HAMPIR 3 KALI GANDA DARI MODAL YANG SAYA LABURKAN DAN SEMAKIN MENINGKAT. - AREMI KEPADA YANG SUDAH KATAM, TAHNIAH. KEPADA YANG SUDAH BELI TAPI BELUM BACA, ELOK MULAKAN. KEPADA YANG BELEK SEPINTAS LALU, ELOK BUAT ULANGKAJI. "Yang paling ramai golongan yang gagal sebelum ini, adalah golongan yang menyalahkan upline. Ini paling ramai. Upline tak bantulah, upline tak ajarlah, upline penipulah, upline tak tahu apa-apalah dalam biz ini. Mungkin ada betul dan ada yang salah dalam tuduhan itu. Tapi yang nak berjayanya adalah diri kita, bukannya upline. Jadi, JANGAN KISAH itu semua. Kalau kita kisah, kesudahannya kita yang gagal bukan upline. Kita sibuk kerja kita, jangan sibuk kerja upline." "Golongan kedua yang paling ramai adalah golongan yang menyalahkan HQ., Management tak betul lah, komisyen lambat lah, komisyen sikit lah, kompeni kecik lah, tak yakin dengan kompeni lah. Ada juga yang tanya berapa lama kompeni ni boleh bertahan. Kalau saya tanya berapa lama lagi anda akan hidup, agak-agak anda boleh jawab tak? Kalau tak dapat jawab, saya pun tak boleh jawab." :petikan muka surat 54 perenggan keempat dari buku panduan Buat Duit keluaran Lan edisi ke 3. JutawanNetwork.com 110 Koleksi Ayat-Ayat Promosi Tone Excel 28

29 JANA INCOME GUNA SIMKAD! Semua orang pon mampu janji anda pengguna TELEFON..Mudah kan? Buat DUIT sambil makan Buat DUIT sambil TIDUR Buat DUIT sambil DATING hehehe Dalam TV pon dah keluar. Memang macam tak percaya! Modal ciput tapi INCOME seumur hidup TANPA SEDAR! -dpt tiket air asia -dpt hp -lucky draw -pakej percutian/umrah -leh kekalkn no atau tukar trus -PA insurans sebyk 100k -dan yg pnting pluang dpt income bulanan mencecah 62k sebulan? Murah dan Masyuk! Apa tunggu lagi! Ramai yang rasa hidup dalam keadaan selesa. Pernahkah kita fikir, orang- orang sekeliling kita. Ada tak saudara mara kita yang hidup susah, gaji tak seberapa, pekerjaan tak sebagus mana, anak ramai, rumah ala kadar dan mempuyai sakit kronik pula? Wajarkah kita bersenang - lenang guna laptop dan Internet untuk buang masa, padahal kita boleh gunakannya untuk menambah rezeki dan memberikan sedeqah kepada mereka? Jangan tunggu Allah menarik nikmat kepada kita di atas ujian ini. Allah berikan akal fikiran untuk kita meneliti dan berfikir bagi memanfaatkan sesuatu yang dianugerahkan kepada kita. Mulakanlah online business. erm..saya rasa anda perlu tukar dari telco jenama X,Y,Z ke satu jenama telco yang agak munasabah skit.. soalnya: saya dah cukup berjimat dengan telco yang saya guna sekarang.buat apa nak berubah? erm..saya rasa kan..jimat saja belum cukup untuk menjamin masa depan..cuba dapatkan telco yang boleh memberi keuntungan selama awak pakai handphone..contohnya satu kampung topup,komisyen topup anda yang dapat bukan tokey kedai topup yang dapat.. JutawanNetwork.com 110 Koleksi Ayat-Ayat Promosi Tone Excel 29

30 termenung:argh..mengarut aje lah semua ni..semua ni tahyul lagi la... ok nah komisyen saya selama 9 bulan buat sistem bisnes dari telco T.. >RM100,000< anda:garu kepala yang tak gatal... jimat vs income?? anda tentukan nak selesa atau nak pencen awal.. Tolonglah... jangan buat biz Tunetalk Toneexcel ni dulu... tunggu saya dapat cecah RM100 ribu dulu,baru buat... Prabayar Yang Membayar; Bila mereka menyertai anda,anda dibayar, Bila mereka top up,anda dibayar, Bila mereka merujuk orang lain,anda dibayar, PERCUMA INSURAN RM100k dll, Itulah tunetalk..toneexel. Dapatkan segera.. Business ini BUKAN BAWAH AKTA JUALAN LANSUNG... Kita hanya promote SIMKAD TUNE TALK TONE EXCEL... Apa KELEBIHAN kalu promote SIMKAD ini. (Dah la baru, sapa nak beli dengan harga RM80.00 pastu rate mesti mahal punya) -Jangan NEGATIFKAN DIRI LAGI- Ini kelebihan yang kita dapat:- 1:- Personal Accident Insurans RM100, (PERCUMA) 2:- Point yang terkumpul boleh TEBUS dengan TIKET FLIGHT AIR ASIA, SHOPPING, TIKET WAYANG dan sebagainya (Terma dan Syarat) - TIDAK LUPUT POINT dia. 3:- INCOME BULANAN YANG PASIF apa bila ORANG YANG ANDA PROMOTE ITU TOPUP anda akan menerima KOMISYEN sebanyak 26% setiap bulan. - selama mana orang tu GUNA dan TOPUP anda akan menerimanya - JutawanNetwork.com 110 Koleksi Ayat-Ayat Promosi Tone Excel 30

Nak Generate Extra Income RM200 Hingga RM1000 Sehari Secara Online?

Nak Generate Extra Income RM200 Hingga RM1000 Sehari Secara Online? Nak Generate Extra Income RM200 Hingga RM1000 Sehari Secara Online? Sila baca sampai habis! Ianya mungkin akan mengubah kehidupan anda 100% menjadi lebih baik. Kenapa Kena Cari Duit Banyak Zaman Sekarang

More information

Azsha Ali [RAHSIA BUAT DUIT DI RUMAH!!!]

Azsha Ali [RAHSIA BUAT DUIT DI RUMAH!!!] 2015 Azsha Ali [RAHSIA BUAT DUIT DI RUMAH!!!] Assalamualaikum dan salam sejahtera Diharapkan anda berada dalam keadaan sihat dan gembira selalu Nama saya Azsha Ali dan saya berasal dari Terengganu. Tujuan

More information

Kalau beli rumah, boleh bayar installment rumah harga RM300 ribu.

Kalau beli rumah, boleh bayar installment rumah harga RM300 ribu. Tip Bisnes Tepi, RM1500 sebulan Kenapa RM1500? Kerana. Kalau beli rumah, boleh bayar installment rumah harga RM300 ribu. Pendahuluan 1. Ini adalah ebook PERCUMA. Kalau anda beli ebook ni daripada sesiapa,

More information

Gold Accumulation Program (GAP) with Public Gold Hafizul Hakim 2016

Gold Accumulation Program (GAP) with Public Gold Hafizul Hakim 2016 Apa itu GAP? Singkatan untuk Gold Accumulation Program. Secara mudah, ia adalah cara terbaik untuk mengatasi masalah kekurangan tunai untuk membeli emas yang besar seperti 10 gram dan sebagainya. Tak semua

More information

BIZAPP SUPERB & PRO MENCETAK SLIP POSLAJU SECARA BERTERUSAN JAN 2017 / VERSI 1.0.0

BIZAPP SUPERB & PRO MENCETAK SLIP POSLAJU SECARA BERTERUSAN JAN 2017 / VERSI 1.0.0 BIZAPP SUPERB & PRO MENCETAK SLIP POSLAJU SECARA BERTERUSAN JAN 2017 / VERSI 1.0.0 SELAMAT DATANG KE APLIKASI BIZAPP. Panduan pengguna ini dibuat secara ringkas. Terima kasih kerana membeli PAKEJ SUPERB

More information

INTRODUCE OUR WEBSITE store.brophone.my

INTRODUCE OUR WEBSITE store.brophone.my INTRODUCE OUR WEBSITE store.brophone.my Table of Contents I. HOME PAGE... 2 INTRODUCTION STEP PERTAMA! DAFTAR STEP KEDUA! CARA MENGGUNAKAN LAMAN WEB BRO PHONE STEP KETIGA! TAMBAH KE TROLI STEP KEEMPAT!

More information

PROGRAM PENGUMPULAN EMAS PUBLIC GOLD

PROGRAM PENGUMPULAN EMAS PUBLIC GOLD PROGRAM PENGUMPULAN EMAS PUBLIC GOLD GOLD ACCUMULATION PROGRAM (GAP) AUTHORISED DEALER PG052491 ABDUL SHAHROM B ABDULLAH 1 Saya ingin lontarkan kepada anda beberapa soalan: 1. Adakah anda mencari-cari

More information

Cambridge International Examinations Cambridge International General Certificate of Secondary Education

Cambridge International Examinations Cambridge International General Certificate of Secondary Education Cambridge International Examinations Cambridge International General Certificate of Secondary Education *1847752963* MALAY 0546/42 Paper 4 Writing May/June 2017 1 hour Candidates answer on the Question

More information

Hakcipta Irfan Khairi Sdn Bhd

Hakcipta Irfan Khairi Sdn Bhd Panduan Setup Website - Jenis Shopping Cart Penting: Pastikan anda sudah mempunyai domain dan juga hosting. Dalam contoh ini, kami akan menggunakan domain ikwebhosting.com sebagai contoh. Anda perlu gunakan

More information

Oleh: Sofinah Lamudin forex.mudahkaya.com. Edisi Newbie

Oleh: Sofinah Lamudin forex.mudahkaya.com. Edisi Newbie 1 PERHATIAN! SEBELUM ANDA MEMBUKA AKAUN ANDA, SILA CLEAR HISTORY KOMPUTER ATAU BROWSER ANDA TERLEBIH DAHULU! 2 PERHATIAN! PASTIKAN KOD EJEN YANG ANDA MASUKKAN ADALAH 20939859 3 ISI KANDUNGAN 1. PENAFIAN

More information

Cambridge International Examinations Cambridge International General Certificate of Secondary Education

Cambridge International Examinations Cambridge International General Certificate of Secondary Education Cambridge International Examinations Cambridge International General Certificate of Secondary Education * 4 2 0 3 3 4 2 9 8 5 * MALAY 0546/41 Paper 4 Writing May/June 2016 1 hour Candidates answer on the

More information

enrr New User-First time login Where and how? Source file: P:\eNRR2\eNRR New user_enrr_first Time login_ ppt

enrr New User-First time login Where and how? Source file: P:\eNRR2\eNRR New user_enrr_first Time login_ ppt enrr New User-First time login Where and how? Source file: P:\eNRR2\eNRR New user_enrr_first Time login_23112017.ppt Selamat mengunakan enrr enrr mula berfungsi sepenuhnya pada 1hb December 2017. Anda

More information

Macam mana hidup anda mampu berubah 360 darjah, dengan hanya 4 hartanah?

Macam mana hidup anda mampu berubah 360 darjah, dengan hanya 4 hartanah? Macam mana hidup anda mampu berubah 360 darjah, dengan hanya 4 hartanah? Salam dan selamat sejahtera. Nama saya Faizul Ridzuan, dan saya mula melabur dalam hartanah bermula sejak 2005. Tak salah untuk

More information

The Bahasa Melayu version of the Global Physical Activity Questionnaire (GPAQ-M)

The Bahasa Melayu version of the Global Physical Activity Questionnaire (GPAQ-M) The Bahasa Melayu version of the Global Physical Activity Questionnaire (GPAQ-M) Seterusnya, saya akan menyoal anda berkenaan dengan tempoh masa yang anda luangkan untuk melakukan pelbagai kegiatan aktiviti

More information

Autopilot Data Mobile & Closing power ID4U

Autopilot Data Mobile & Closing power ID4U Autopilot Data Mobile & Closing power ID4U 5 angka Step ( member berbayar pilihan member ) @pedagangit Buang ego untuk belajar sambil menjana pendapatan 5 angka step mobile marketing power ini sambil kita

More information

Berkuatkuasa 1 Disember 2010 Ver 1.5 (Malay Version)

Berkuatkuasa 1 Disember 2010 Ver 1.5 (Malay Version) Berkuatkuasa 1 Disember 2010 Ver 1.5 (Malay Version) Untuk maklumat lanjut, sila hubungi: Asmawati Abdul Manap 012-9273808 http://myprepaidsms.com http://asmawati.com MANA LEBIH MENARIK? DapatBONUS TIAP-TIAP

More information

Panduan Langkah Pendaftaran DAN Kawasan Ahli. - Panduan Langkah -

Panduan Langkah Pendaftaran DAN Kawasan Ahli. - Panduan Langkah - Panduan Langkah Pendaftaran DAN Kawasan Ahli - Panduan Langkah - PENDAFTARAN PENDAFTARAN Masukkan URL www.tradesto.com Klik Buka Akaun Langsung". Jika Rakan Kongsi (IB) ingin mendaftar klien mereka di

More information

5/27/2011 NOMBOR BULAT (WHOLE NUMBERS)

5/27/2011 NOMBOR BULAT (WHOLE NUMBERS) MTE3109: TEACHING OF NUMBERS, FRACTIONS, DECIMALS & PERCENTAGES NOMBOR BULAT (WHOLE NUMBERS) Konsepbijak nombor Pengalaman pranombor Strategi membilang (counting) Perkembangan konsep nombor awal Reys,

More information

fulfilling my family's dreams

fulfilling my family's dreams Family First Solutions fulfilling my family's dreams Family comes first. Always. A PIDM member Your Bank. Malaysia s Bank. AmBank.TM Managing your finances to meet family goals and dreams isn t a one-off

More information

Kaizen boleh diakses melalui internet di laman sesawang

Kaizen boleh diakses melalui internet di laman sesawang Kaizen boleh diakses melalui internet di laman sesawang http://thphr.th-properties.com/kzhrweb USER ID : No K/P baru tanpa sengkang PASSWORD : No kakitangan (untuk kakitangan baru) Untuk log-in kali pertama,

More information

SET 1. Answer any four questions from this section. Jawab mana-mana empat soalan daripada bahagian ini.

SET 1. Answer any four questions from this section. Jawab mana-mana empat soalan daripada bahagian ini. SECTION B SET 1 Answer any four questions from this section. Jawab mana-mana empat soalan daripada bahagian ini. 7) Use graph paper to answer this question. Gunakan kertas graf untuk menjawab soalan ini.

More information

Stroke Prevention. Adding years of healthy life. A Public Education Guide to. National Healthcare Group Adding years of healthy life

Stroke Prevention. Adding years of healthy life. A Public Education Guide to. National Healthcare Group Adding years of healthy life An educational service brought to you by the NHG Stroke Workgroup A Public Education Guide to Stroke Prevention Adding years of healthy life National Healthcare Group Adding years of healthy life Stroke

More information

Module 1. Membina Perniagaan Anda di Facebook Via Fan Page. Prepared By: Eiman Haiqal Resources. Prepared For: One Stop Nur Iman Ent

Module 1. Membina Perniagaan Anda di Facebook Via Fan Page. Prepared By: Eiman Haiqal Resources. Prepared For: One Stop Nur Iman Ent Module 1 Membina Perniagaan Anda di Facebook Via Fan Page Prepared By: Eiman Haiqal Resources Prepared For: One Stop Nur Iman Ent Date: January 5, 2013 Page 0 of 14 Kenapa pemilik perniagaan perlu hasilkan

More information

UCLA SCTC GIT 2.0 SOAL SELIDIK

UCLA SCTC GIT 2.0 SOAL SELIDIK SOAL SELIDIK CORRESPONDENCE TO: Dinesh Khanna, MD, MSc Professor of Medicine Frederick G. l. Huetwell Professor of Rheumatology Director, University of Michigan Scleroderma Program Division of Rheumatology/Dept.

More information

Answer all questions. Jawab semua soalan.

Answer all questions. Jawab semua soalan. Answer all questions. Jawab semua soalan. 1 Osmoregulation is the process of regulating water content and salt in the body. The water and salt content in the blood determines the osmotic pressure in the

More information

COLLECTION OF PERSONAL INFORMATION

COLLECTION OF PERSONAL INFORMATION PRIVACY POLICY (ENGLISH VERSION) Pursuant to the Personal Data Protection Act 2010 ( PDPA ), Atilze Digital Sdn Bhd ( Atilze ) is mindful and committed to the protection of your personal information and

More information

Anda membaca ebook ini adalah kerana anda sedang mengalami masalah ini :- Dengan menyediakan Template untuk anda fikirkan sejenak perihal hidup anda.

Anda membaca ebook ini adalah kerana anda sedang mengalami masalah ini :- Dengan menyediakan Template untuk anda fikirkan sejenak perihal hidup anda. Assalamualaikum.. Terima kasih kerana menyertai Seminar Formula Masa! Anda telah membuat tindakan bijak dengan menyertai seminar ini. Kenapa? Terlalu banyak seminar perihal perniagaan dan parenting yang

More information

TEKNOLOGI KOMUNIKASI DAN INFORMASI SEBAGAI SATU BUDAYA PENEMPATAN KERJA ALTERNATIF DALAM SEKTOR PEMBINAAN

TEKNOLOGI KOMUNIKASI DAN INFORMASI SEBAGAI SATU BUDAYA PENEMPATAN KERJA ALTERNATIF DALAM SEKTOR PEMBINAAN TEKNOLOGI KOMUNIKASI DAN INFORMASI SEBAGAI SATU BUDAYA PENEMPATAN KERJA ALTERNATIF DALAM SEKTOR PEMBINAAN ZULKEFLI BIN MAT JUNIT UNIVERSITI TEKNOLOGI MALAYSIA TEKNOLOGI KOMUNIKASI DAN INFORMASI SEBAGAI

More information

MEDICAL EXAMINER S CERTIFICATE / SIJIL PEMERIKSA PERUBATAN

MEDICAL EXAMINER S CERTIFICATE / SIJIL PEMERIKSA PERUBATAN MEDICAL EXAMINER S CERTIFICATE / SIJIL PEMERIKSA PERUBATAN PRULADY / PRUESSENTIAL MOTHER CARCINOMA IN-SITU OF BREAST OR CERVIX UTERI BARAH TIDAK MENYERANG PAYUDARA ATAU PANGKAL RAHIM Name of the Life Assured

More information

segala perancangan yang dibuat? Ini adalah satu cabaran bagi anda. Saya pernah teliti sikap seorang

segala perancangan yang dibuat? Ini adalah satu cabaran bagi anda. Saya pernah teliti sikap seorang Panduan Mencari Pendapatan Sampingan 1.1. MERANCANG KEWANGAN Merancang kewangan adalah mudah tetapi berapa ramaikah di antara kita yang betul-betul mengikut segala perancangan yang dibuat? Ini adalah satu

More information

Pemasaran Online Facebook Manfaat Media Sosial Untuk Buat Duit

Pemasaran Online Facebook Manfaat Media Sosial Untuk Buat Duit 1 Pemasaran Online Facebook Manfaat Media Sosial Untuk Buat Duit Pengenalan FACEBOOK 2 Memperkenalkan diri Mencari kawan lama Menambah kawan Mencari jodoh Memudahkan Interaksi Memasarkan produk & perkhidmatan

More information

MODEL STATISTIK BERSEPADU PELBAGAI ARAS BAGI TRIGLISERIDA DAN TEKANAN DARAH MANUSIA: KAJIAN KES DI HOSPITAL UNIVERSITI SAINS MALAYSIA

MODEL STATISTIK BERSEPADU PELBAGAI ARAS BAGI TRIGLISERIDA DAN TEKANAN DARAH MANUSIA: KAJIAN KES DI HOSPITAL UNIVERSITI SAINS MALAYSIA MODEL STATISTIK BERSEPADU PELBAGAI ARAS BAGI TRIGLISERIDA DAN TEKANAN DARAH MANUSIA: KAJIAN KES DI HOSPITAL UNIVERSITI SAINS MALAYSIA SARJANA SAINS MATEMATIK UNIVERSITI MALAYSIA TERENGGANU 2015 MODEL STATISTIK

More information

2009:NAK BERNIAGA APA DI INTERNET? Ebook PERCUMA panduan perniagaan internet kepada bakal usahawan internet.

2009:NAK BERNIAGA APA DI INTERNET? Ebook PERCUMA panduan perniagaan internet kepada bakal usahawan internet. 2009:NAK BERNIAGA APA DI INTERNET? Ebook PERCUMA panduan perniagaan internet kepada bakal usahawan internet. 1 Penafian: Segala maklumat yang terkandung di dalam report ini adalah tepat pada masa pembikinannya.

More information

Shamshunnisah Abu Bakar*, Hasanah Che Ismail**

Shamshunnisah Abu Bakar*, Hasanah Che Ismail** ORIGINAL ARTICLE DESIGNING A CULTURE, LANGUAGE AND ILLNESS-SPECIFIC SELF- ESTEEM SCALE IN BAHASA MALAYSIA Shamshunnisah Abu Bakar*, Hasanah Che Ismail** *Department of Psychiatry and Mental Health, Hospital

More information

THE NEEDS OF HALAL TRANSPORTATION CONTROL IN MALAYSIA: A MULTIPLE CASE STUDY APPROACH ZUHRA JUNAIDA BINTI IR MOHAMAD HUSNY HAMID

THE NEEDS OF HALAL TRANSPORTATION CONTROL IN MALAYSIA: A MULTIPLE CASE STUDY APPROACH ZUHRA JUNAIDA BINTI IR MOHAMAD HUSNY HAMID THE NEEDS OF HALAL TRANSPORTATION CONTROL IN MALAYSIA: A MULTIPLE CASE STUDY APPROACH ZUHRA JUNAIDA BINTI IR MOHAMAD HUSNY HAMID A dissertation submitted in partial fulfilment of the requirements for the

More information

PERSEPSI IBU BAPA TERHADAP CIRI-CIRI PERSAHABATAN KANAK-KANAK AUTISME (Parents' Perception Towards Friendship Characteristics Of Children With Autism)

PERSEPSI IBU BAPA TERHADAP CIRI-CIRI PERSAHABATAN KANAK-KANAK AUTISME (Parents' Perception Towards Friendship Characteristics Of Children With Autism) INTERNATIONAL CONFERENCE ON SPECIAL EDUCATION IN SOUTHEAST ASIA REGION 7 TH SERIES 2017 PERSEPSI IBU BAPA TERHADAP CIRI-CIRI PERSAHABATAN KANAK-KANAK AUTISME (Parents' Perception Towards Friendship Characteristics

More information

ROLE OF LENGTH SPECIFICITY, VELOCITY SPECIFICITY AND NEURAL ADAPTATIONS IN STRENGTH TRAINING

ROLE OF LENGTH SPECIFICITY, VELOCITY SPECIFICITY AND NEURAL ADAPTATIONS IN STRENGTH TRAINING ROLE OF LENGTH SPECIFICITY, VELOCITY SPECIFICITY AND NEURAL ADAPTATIONS IN STRENGTH TRAINING By AHMAD NAIM ISMAIL Thesis submitted to the School of Graduate Studies, Universiti Putra Malaysia, in Fulfilment

More information

TRENDLINE BREAKOUT STRATEGY[TLB]

TRENDLINE BREAKOUT STRATEGY[TLB] TRENDLINE BREAKOUT STRATEGY[TLB] EDISI ASAS VERSI 1.0 By Mr.Mohd Nasyit 2014. Hakcipta Terpelihara. http://tlbpro.mudahkaya.com. Edisi ebook percuma Page 1 PENAFIAN Segala yang ditulis dalam ebook ini

More information

KIE 356 Food and Palm Oil Chemistry [Kimia Makanan dan Minyak Sawit]

KIE 356 Food and Palm Oil Chemistry [Kimia Makanan dan Minyak Sawit] UNIVERSITI SAINS MALAYSIA Second Semester Examination 2011/2012 Academic Session June 2012 KIE 356 Food and Palm Oil Chemistry [Kimia Makanan dan Minyak Sawit] Duration : 3 hours [Masa : 3 jam] Please

More information

A STUDY OF GENERATION Y TRAVEL BEHAVIOUR IN MALAYSIA TAN LAY YEN UNIVERSITI TEKNOLOGI MALAYSIA

A STUDY OF GENERATION Y TRAVEL BEHAVIOUR IN MALAYSIA TAN LAY YEN UNIVERSITI TEKNOLOGI MALAYSIA A STUDY OF GENERATION Y TRAVEL BEHAVIOUR IN MALAYSIA TAN LAY YEN UNIVERSITI TEKNOLOGI MALAYSIA A STUDY OF GENERATION Y TRAVEL BEHAVIOUR IN MALAYSIA TAN LAY YEN A dissertation submitted in partial fulfilment

More information

IMPROVING SOCIAL RESPONSIVENESS OF CHILDREN WITH AUTISM SPECTRUM DISORDER THROUGH NEURO-PHYSICAL EXERCISE WONG SIAO YEN

IMPROVING SOCIAL RESPONSIVENESS OF CHILDREN WITH AUTISM SPECTRUM DISORDER THROUGH NEURO-PHYSICAL EXERCISE WONG SIAO YEN IMPROVING SOCIAL RESPONSIVENESS OF CHILDREN WITH AUTISM SPECTRUM DISORDER THROUGH NEURO-PHYSICAL EXERCISE WONG SIAO YEN A thesis submitted in fulfilment of the requirements for the award of the degree

More information

IBG BIOANALYSIS 1 [BIOANALISIS 1]

IBG BIOANALYSIS 1 [BIOANALISIS 1] UNIVERSITI SAINS MALAYSIA First Semester Examination Academic Session 2010/2011 November 2010 IBG 203 - BIOANALYSIS 1 [BIOANALISIS 1] Duration: 3 hours [Masa: 3 jam] Please check that this examination

More information

Bos Sayang vs Bos Benci? Ramuan & Mantra Agar Disayangi Bos

Bos Sayang vs Bos Benci? Ramuan & Mantra Agar Disayangi Bos Bos Sayang vs Bos Benci? Ramuan & Mantra Agar Disayangi Bos Oleh : DATUK DR. TENGKU NAUFAL TENGKU MANSOR DBA (Org Change) UniSA M. Sc. (Corp Comm) Uniputra LL.M (Comm & Corp Law) London LL.B (Hons) IIUM

More information

(Kertas soalan ini mengandungi 4 soalan dalam 6 halaman yang dicetak) (This question paper consists of 4 questions on 6 printed pages)

(Kertas soalan ini mengandungi 4 soalan dalam 6 halaman yang dicetak) (This question paper consists of 4 questions on 6 printed pages) UNIVERSITI MALAYA UNIVERSITY OF MALAYA PEPERIKSAAN IJAZAH SARJANA MUDA SAINS EXAMINATION FOR THE DEGREE OF BACHELOR OF SCIENCE SESI AKADEMIK 2016/2017 : SEMESTER 1 ACADEMIC SESSION 2016/2017 : SEMESTER

More information

DINORSHUHAIDI DR Solution

DINORSHUHAIDI DR Solution PANDUAN ASAS KEWANGAN ONLINE CARA TERMUDAH MEMULAKAN SENDIRI BAGI MEREKA YANG BERPENDAPATAN RENDAH KARYA DINORSHUHAIDI DR Solution - deeno@wapda.com - - http://www.mercukekayaan.com - MUKA 1 BACA INI DAHULU

More information

7 TEKNIK ENTRY FAKEOUT

7 TEKNIK ENTRY FAKEOUT 7 TEKNIK ENTRY FAKEOUT MOHD NASYIT 1 AMARAN DAN PENAFIAN FOREX, SAHAM DAN KOMODITI ADALAH PERDAGANGAN ADALAH PELABURAN YANG SANGAT BERISIKO TINGGI DAN TIDAK SESUAI UNTUK SEMUA ORANG. JANGAN LIBATKAN WANG

More information

UNIVERSITI SAINS MALAYSIA

UNIVERSITI SAINS MALAYSIA UNIVERSITI SAINS MALAYSIA Peperiksaan Semester Kedua Sidang Akademik 1997/98 Februari 1998 EBB 202/3 - Kristalografi & Ikala" Oi Dalam Pepejal Masa: [3 jam] Sila pastikan kertas peperiksaan ini mengandungi

More information

DOKTOR DAN WANG KETAHUI PENGURUSAN WANG UNTUK DOKTOR. AHMAD SYUKRI JAMALUDIN doktordanwang.com

DOKTOR DAN WANG KETAHUI PENGURUSAN WANG UNTUK DOKTOR. AHMAD SYUKRI JAMALUDIN doktordanwang.com DOKTOR DAN WANG KETAHUI PENGURUSAN WANG UNTUK DOKTOR AHMAD SYUKRI JAMALUDIN doktordanwang.com 1 PENGENALAN...3 PEMIKIRAN...11 6 LANGKAH KE ARAH 1 JUTA...19 PERANCANGAN...21 BAJET...26 PENDAPATAN...31 PERBELANJAAN...41

More information

PANDUAN MEMBINA KEDAI ONLINE CARA MUDAH VERSI 1.0

PANDUAN MEMBINA KEDAI ONLINE CARA MUDAH VERSI 1.0 Produk oleh : One Stop Nur Iman Enterprise (IP 0306737 A) PANDUAN MEMBINA KEDAI ONLINE CARA MUDAH VERSI 1.0 Diterbitkan oleh : Siti Sarah Bt Mohd Fauzi & Suhaimi Bin Abdul Hamid ISI KANDUNGAN 1. Pendahuluan...

More information

1 of 8. Gransea (M) Sdn. Bhd. O'Kim Compound GC300 (Magnesium Calcium)

1 of 8. Gransea (M) Sdn. Bhd. O'Kim Compound GC300 (Magnesium Calcium) Gransea (M) Sdn. Bhd. O'Kim Compound 12-8-27+3 Baja yang dirumus khas untuk padi dan kelapa sawit. Ianya membekal nutrien yang seimbang dengan kandungan kalium yang tinggi dari biasa bagi pengisian biji

More information

Register your product and get support at SPA1260. MS-MY Manual pengguna

Register your product and get support at  SPA1260. MS-MY Manual pengguna Register your product and get support at www.philips.com/support SPA1260 MS-MY Manual pengguna a (L) (R) b (L) (R) c d e (L) (R) f (L) (R) AUX MA-MY Amaran: Produk tidak boleh terdedah kepada titisan

More information

Manual Pembelajaran. Tajuk Kursus: Pengenalan kepada sistem OfficeCentral. Julai Authentic Venture Sdn Bhd

Manual Pembelajaran. Tajuk Kursus: Pengenalan kepada sistem OfficeCentral. Julai Authentic Venture Sdn Bhd Manual Pembelajaran Tajuk Kursus: Pengenalan kepada sistem OfficeCentral Julai 2014 - Authentic Venture Sdn Bhd TABLE OF CONTENTS 1 - PENGENALAN... 3 2 DAFTAR DAN LOG MASUK KE SISTEM... 4 2.1 LOG MASUK...

More information

Panduan Asas Paypal

Panduan Asas Paypal Panduan Asas Paypal www.bengkelwebsite.com Disediakan oleh, ZAKI YUSOF 1 :: Hakcipta Hakcipta hasil kerja ini (ebook) adalah dilindungi oleh undang-undang Akta Hakcipta 1987. Barangsiapa yang menjual,

More information

PATIENT INFORMATION LEAFLET. Prevention of Malaria Information for Travellers. Pencegahan Malaria - Maklumat untuk Pelancong

PATIENT INFORMATION LEAFLET. Prevention of Malaria Information for Travellers. Pencegahan Malaria - Maklumat untuk Pelancong PATIENT INFORMATION LEAFLET 1. Apakah malaria? Prevention of Malaria Information for Travellers Pencegahan Malaria - Maklumat untuk Pelancong Malaria ialah penyakit yang disebabkan oleh parasit malaria

More information

MENGENAL PASTI FOKUS KAJIAN TINDAKAN. Nordin Tahir

MENGENAL PASTI FOKUS KAJIAN TINDAKAN. Nordin Tahir MENGENAL PASTI FOKUS KAJIAN TINDAKAN 1 FOKUS KAJIAN TINDAKAN Mengenalpasti Fokus Kajian Memilih Fokus Kajian Menjelaskan Fokus Kajian 2 MENGENALPASTI FOKUS KAJIAN Melaksanakan kajian tindakan MESTILAH

More information

COMPARING THREE METHODS OF HANDLING MULTICOLLINEARITY USING SIMULATION APPROACH NORLIZA BINTI ADNAN UNIVERSITI TEKNOLOGI MALAYSIA

COMPARING THREE METHODS OF HANDLING MULTICOLLINEARITY USING SIMULATION APPROACH NORLIZA BINTI ADNAN UNIVERSITI TEKNOLOGI MALAYSIA COMPARING THREE METHODS OF HANDLING MULTICOLLINEARITY USING SIMULATION APPROACH NORLIZA BINTI ADNAN UNIVERSITI TEKNOLOGI MALAYSIA COMPARING THREE METHODS OF HANDLING MULTICOLLINEARITY USING SIMULATION

More information

MEDICAL CHECK-UP FORM (for Malaysian Students)

MEDICAL CHECK-UP FORM (for Malaysian Students) MEDICAL CHECK-UP FORM (for Malaysian Students) (Please complete Part 1 and 2 only. Part 3,4,5 is to be filled by the IIUM Medical Officer only) ARAHAN: SILA ISI DALAM HURUF BESAR INSTRUCTION: PLEASE FILL

More information

BOI 109/4 Biostatistics [Biostatistik]

BOI 109/4 Biostatistics [Biostatistik] UNIVERSITI SAINS MALAYSIA First Semester Examination Academic Session 2009/2010 November 2009 BOI 109/4 Biostatistics [Biostatistik] Duration: 3 hours [Masa : 3 jam] Please ensure that this examination

More information

TARGET SELECTION USING SINGLE ELECTROENCEPHALOGRAM ELECTRODE BASED ON MENTAL TASK HUSNAINI BINTI AZMY

TARGET SELECTION USING SINGLE ELECTROENCEPHALOGRAM ELECTRODE BASED ON MENTAL TASK HUSNAINI BINTI AZMY TARGET SELECTION USING SINGLE ELECTROENCEPHALOGRAM ELECTRODE BASED ON MENTAL TASK HUSNAINI BINTI AZMY A thesis submitted in fulfilment of the requirements for the award of the degree of Master of Engineering

More information

Anda tidak lagi mempunyai pilihan untuk mengemukakan salinan dokumen yang bercetak untuk memohon SAPC.

Anda tidak lagi mempunyai pilihan untuk mengemukakan salinan dokumen yang bercetak untuk memohon SAPC. Harap maklum bahawa terjemahan Bahasa Melayu ini adalah versi tidak rasmi, dan versi yang definitif adalah versi Bahasa Inggeris. Untuk membolehkan Sekretariat Majlis Peguam untuk mengendalikan permohonan

More information

EXPORT PERSONNEL PERCEPTIONS OF EXPORT PERFORMANCE TO CHINA MARKET FARSHID MOVAGHAR MOGHADDAM UNIVERSITI TEKNOLOGI MALAYSIA

EXPORT PERSONNEL PERCEPTIONS OF EXPORT PERFORMANCE TO CHINA MARKET FARSHID MOVAGHAR MOGHADDAM UNIVERSITI TEKNOLOGI MALAYSIA EXPORT PERSONNEL PERCEPTIONS OF EXPORT PERFORMANCE TO CHINA MARKET FARSHID MOVAGHAR MOGHADDAM UNIVERSITI TEKNOLOGI MALAYSIA EXPORT PERSONNEL PERCEPTIONS OF EXPORT PERFORMANCE TO CHINA MARKET FARSHID MOVAGHAR

More information

EFFECT OF PATTERN RECOGNITION ABILITY TRAINING ON JUDGING PERFORMANCE OF MALAYSIAN RHYTHMIC GYMNASTIC JUDGES

EFFECT OF PATTERN RECOGNITION ABILITY TRAINING ON JUDGING PERFORMANCE OF MALAYSIAN RHYTHMIC GYMNASTIC JUDGES EFFECT OF PATTERN RECOGNITION ABILITY TRAINING ON JUDGING PERFORMANCE OF MALAYSIAN RHYTHMIC GYMNASTIC JUDGES By TEH LAH HOONG Thesis Submitted to the School of Graduate Studies, Universiti Putra Malaysia,

More information

90-DAY PELAN TINDAKAN ACTION PLAN 90 HARI WHAT CAN YOU ACCOMPLISH? APAKAH YANG BOLEH ANDA CAPAI? #90DayAP. Nama: #PT90Hari Saya Bermula: MALAYSIAN

90-DAY PELAN TINDAKAN ACTION PLAN 90 HARI WHAT CAN YOU ACCOMPLISH? APAKAH YANG BOLEH ANDA CAPAI? #90DayAP. Nama: #PT90Hari Saya Bermula: MALAYSIAN 90-DAY PELAN TINDAKAN ACTION PLAN 90 HARI WHAT CAN YOU ACCOMPLISH? APAKAH YANG BOLEH ANDA CAPAI? Winter/Spring #PT90Hari 2017 #90DayAP Nama: #PT90Hari Saya Bermula: MALAYSIAN SELAMAT DATANG KE PELAN TINDAKAN

More information

15 TIPS - SLIM & FIT

15 TIPS - SLIM & FIT 15 TIPS - SLIM & FIT 15 TIPS - SLIM & FIT Hak Cipta Slim & Fit Malaysia. Tiada bahagian penerbitan ini boleh dicipta atau diedarkan dalam apa jua bentuk dan format tanpa kebenaran penulis dan pihak Slim

More information

UNIVERSITY OF CAMBRIDGE INTERNATIONAL EXAMINATIONS International General Certificate of Secondary Education

UNIVERSITY OF CAMBRIDGE INTERNATIONAL EXAMINATIONS International General Certificate of Secondary Education UNIVERSITY OF CAMBRIDGE INTERNATIONAL EXAMINATIONS International General Certificate of Secondary Education CANDIDATE NAME CENTRE NUMBER CANDIDATE NUMBER *1997573343* MALAY 0546/02 Paper 2 Reading and

More information

MOTOR THEFT REPORT FORM

MOTOR THEFT REPORT FORM MOTOR THEFT REPORT FORM PRIVACY NOTICE Dear customers, This privacy notice for personal data ( Privacy Notice ) is issued to all customers of (which include all its related and/or associated companies)

More information

Kadar faedah = Jumlah kredit berputar yang digunakan x Kadar faedah x Bilangan hari / 365 hari

Kadar faedah = Jumlah kredit berputar yang digunakan x Kadar faedah x Bilangan hari / 365 hari HELAIAN MAKLUMAN PRODUK Sila baca Helaian Makluman Produk ini sebelum anda membuat keputusan untuk memohon kemudahan Pembiayaan Kredit Berputar dengan Hong Leong Bank Bhd. Kandungan yang tertera dalam

More information

Ralat Punca Masalah Penyelesaian Kad Pintar NJOI anda tidak dimasukkan ke dalam slot kad pintar pada dekoder NJOI anda.

Ralat Punca Masalah Penyelesaian Kad Pintar NJOI anda tidak dimasukkan ke dalam slot kad pintar pada dekoder NJOI anda. Sila masukkan Kad Pintar NJOI Ralat Punca Masalah Penyelesaian Kad Pintar NJOI anda tidak dimasukkan ke dalam slot kad pintar pada dekoder NJOI Sila masukkan Kad Pintar NJOI anda ke dalam slot kad pintar.

More information

UNIVERSITI SAINS MALAYSIA

UNIVERSITI SAINS MALAYSIA UNIVERSITI SAINS MALAYSIA Second Semester Examination Academic Session 2010/2011 April/May 2011 EBP 212/3 Latex Processing [Pemprosesan Lateks] Duration : 3 hours [Masa : 3 jam] Please ensure that this

More information

MAYBANK GROUP PRIVACY NOTICE

MAYBANK GROUP PRIVACY NOTICE MAYBANK GROUP PRIVACY NOTICE This Privacy Notice outlines how Maybank Group collects, uses, maintains and discloses your personal data in respect of commercial transactions and how Maybank Group safeguards

More information

TEST CASE PRIORITIZATION TECHNIQUE USING SEQUENCE DIAGRAM AND LABELED TRANSITION SYSTEMS IN REGRESSION TESTING NUR FATIMAH AS SAHRA

TEST CASE PRIORITIZATION TECHNIQUE USING SEQUENCE DIAGRAM AND LABELED TRANSITION SYSTEMS IN REGRESSION TESTING NUR FATIMAH AS SAHRA i TEST CASE PRIORITIZATION TECHNIQUE USING SEQUENCE DIAGRAM AND LABELED TRANSITION SYSTEMS IN REGRESSION TESTING NUR FATIMAH AS SAHRA A dissertation submitted in partial fulfilment of the requirements

More information

Kaedah Pengumpulan Data Penyelidikan Tindakan

Kaedah Pengumpulan Data Penyelidikan Tindakan Kaedah Pengumpulan Data Penyelidikan Tindakan Hasil-hasil Pembelajaran Memahami konsep-konsep berkaitan dengan kaedah pengumpulan data Meningkatkan amalan pengajaran dengan menggunakan data yang sesuai.

More information

PANDUAN MUDAH MENCAPAI BERAT IDEAL

PANDUAN MUDAH MENCAPAI BERAT IDEAL PANDUAN MUDAH MENCAPAI BERAT IDEAL (Laporan Percuma Bernilai RM20.00) (Khas Untuk Sebaran Percuma) Pasukan yang menghasilkan ebook ini secara rasmi menyatakan, bahawa ebook ini sah dan halal untuk diedarkan

More information

HIGHER SCHOOL CERTIFICATE EXAMINATION MALAY FOR BACKGROUND SPEAKERS 2/3 UNIT (COMMON) (80 Marks)

HIGHER SCHOOL CERTIFICATE EXAMINATION MALAY FOR BACKGROUND SPEAKERS 2/3 UNIT (COMMON) (80 Marks) HIGHER SCHOOL CERTIFICATE EXAMINATION 1998 MALAY FOR BACKGROUND SPEAKERS 2/3 UNIT (COMMON) (80 Marks) Time allowed Two hours and a half (Plus 5 minutes reading time) DIRECTIONS TO CANDIDATES Section I

More information

Senarai Semak & Transkrip Penemuduga. Pengenalan

Senarai Semak & Transkrip Penemuduga. Pengenalan Pengenalan Tahniah untuk anda kerana memiliki naskhah ini. Ianya sebenarnya adalah milik bahagian Sumber Manusia syarikat yang mahu rekrut pekerja baru tentang bagaimana membuat persediaan temuduga. Kami

More information

TIME SERIES SUPPORT VECTOR REGRESSION MODELS WITH MISSING DATA TREATMENTS FOR WATER LEVEL PREDICTION NORAINI BINTI IBRAHIM

TIME SERIES SUPPORT VECTOR REGRESSION MODELS WITH MISSING DATA TREATMENTS FOR WATER LEVEL PREDICTION NORAINI BINTI IBRAHIM TIME SERIES SUPPORT VECTOR REGRESSION MODELS WITH MISSING DATA TREATMENTS FOR WATER LEVEL PREDICTION NORAINI BINTI IBRAHIM A Thesis submitted in fulfillment of the requirements for the award for the degree

More information

Sifufbads Story.. BAGAIMANA BERMULANYA SIFUFBADS

Sifufbads Story.. BAGAIMANA BERMULANYA SIFUFBADS 1 2 Sifufbads Story.. BAGAIMANA BERMULANYA SIFUFBADS 2009, bermulanya.. Idea menceburi perniagaan online bermula pada 2009 apabila Sifu Jamal mula menjalankan perniagaan internet secara sambilan sejak

More information

HMT Sosiologi dan Komunikasi Bahasa Melayu

HMT Sosiologi dan Komunikasi Bahasa Melayu UNIVERSITI SAINS MALAYSIA Peperiksaan Semester Pertama Sidang Akademik 2004/2005 Oktober 2004 HMT 502 - Sosiologi dan Komunikasi Bahasa Melayu Masa : 3jam Sila pastikan bahawa kertas peperiksaan ini mengandungi

More information

NIAT KENA DI LANDASAN YANG BETUL

NIAT KENA DI LANDASAN YANG BETUL Semoga apa saya kongsikan ini dapat membuka minda dan juga hati anda untuk melihat satu perspektif yang berbeza tentang kuruskan berat badan. Its not about diet anymore its about what you eat and what

More information

World Health Organization Quality of Life Assessment: Brief Version in Bahasa Malaysia

World Health Organization Quality of Life Assessment: Brief Version in Bahasa Malaysia ORIGINAL ARTICLE World Health Organization Quality of Life Assessment: Brief Version in Bahasa Malaysia C I Hasanah, MPM*, L Naing, MPH**, A R A Rahman, FRCP***, Department of Psychiatry, "Department of

More information

rawan. Sistem rangka terbahagi kepada dua, iaitu rangka axial dan rangka anggota atau

rawan. Sistem rangka terbahagi kepada dua, iaitu rangka axial dan rangka anggota atau SISTEM RANGKA Sistem rangka merangkumi rangka dalam dan terdiri daripada tulang-tulang dan rawan. Sistem rangka terbahagi kepada dua, iaitu rangka axial dan rangka anggota atau appendikular-appendicular.

More information

For more information with regard to this Notice, you may reach us at

For more information with regard to this Notice, you may reach us at Dear Sir/Madam, Pursuant to the Personal Data Protection Act 2010 of Malaysia that came into force on 15 November 2013, we are writing to inform you that we will process your personal data in accordance

More information

To My Parents. My father, EsmaeelArzani My mother, Zahra Asadizadeh. My brother, Parham Arzani. & My beloved son SahandRoudpishi

To My Parents. My father, EsmaeelArzani My mother, Zahra Asadizadeh. My brother, Parham Arzani. & My beloved son SahandRoudpishi To My Parents My father, EsmaeelArzani My mother, Zahra Asadizadeh My brother, Parham Arzani & My beloved son SahandRoudpishi ii Abstract of thesis presented to the Senate of Universiti Putra Malaysia

More information

MEDICAL LABORATORIES HOSPITAL UNIVERSITI SAINS MALAYSIA REVIEW OF CONTRACTS

MEDICAL LABORATORIES HOSPITAL UNIVERSITI SAINS MALAYSIA REVIEW OF CONTRACTS HUSM/LCD/QP-22 MEDICAL LABORATORIES HOSPITAL UNIVERSITI SAINS MALAYSIA REVIEW OF CONTRACTS Prepared by: Assoc. Prof. Dr Rosline Hassan Approved by: Effective date: 01.11.2009 MEDICAL LABORATORIES HOSPITAL

More information

DETERMINATION OF CHARACTERISTICS OF DISGUISED SIGNATURES AMONGST MALAYSIAN NORMAH BINTI MOHAMMED UNIVERSITI TEKNOLOGI MALAYSIA

DETERMINATION OF CHARACTERISTICS OF DISGUISED SIGNATURES AMONGST MALAYSIAN NORMAH BINTI MOHAMMED UNIVERSITI TEKNOLOGI MALAYSIA DETERMINATION OF CHARACTERISTICS OF DISGUISED SIGNATURES AMONGST MALAYSIAN NORMAH BINTI MOHAMMED UNIVERSITI TEKNOLOGI MALAYSIA DETERMINATION OF CHARACTERISTICS OF DISGUISED SIGNATURES AMONGST MALAYSIAN

More information

SOKONGAN PENGURUSAN SUMBER MANUSIA. PEJABAT PENDAFTAR Kod Dokumen: SOK/BUM/BR03/PK BORANG PEMERIKSAAN KESIHATAN MEDICAL CHECK UP FORM

SOKONGAN PENGURUSAN SUMBER MANUSIA. PEJABAT PENDAFTAR Kod Dokumen: SOK/BUM/BR03/PK BORANG PEMERIKSAAN KESIHATAN MEDICAL CHECK UP FORM SOKONGAN PENGURUSAN SUMBER MANUSIA PEJABAT PENDAFTAR Kod Dokumen: SOK/BUM/BR03/PK BORANG PEMERIKSAAN KESIHATAN MEDICAL CHECK UP FORM SILA ISI BORANG MENGGUNAKAN HURUF BESAR PLEASE FILL IN THE FORM USING

More information

BBT 301/3 - Plant Genetic [Genetik Tumbuhan]

BBT 301/3 - Plant Genetic [Genetik Tumbuhan] UNIVERSITI SAINS MALAYSIA First Semester Examination 2014/2015 Academic Session December 2014 / January 2015 BBT 301/3 - Plant Genetic [Genetik Tumbuhan] Duration : 3 hours [Masa : 3 jam] Please ensure

More information

PERPUSTAKAAN UTHM * *

PERPUSTAKAAN UTHM * * : v! ;?!j "..UtA ;. Vi? f%. t i V f! rl-1-.o: i *J i i-ctij V = I V *v V 5 *fi f. E f t l jf * V * 51«j k! V v -.- >.: PERPUSTAKAAN UTHM *30000001957569* PSZ 19 :16 (Pind. 1/97) UNIVERSITI TEKNOLOGI MALAYSIA

More information

TAKAFUL IKHLAS BERHAD. IKHLAS FOREIGN WORKER COMPENSATION SCHEME TAKAFUL Tarikh: dd/mm/yyyy

TAKAFUL IKHLAS BERHAD. IKHLAS FOREIGN WORKER COMPENSATION SCHEME TAKAFUL Tarikh: dd/mm/yyyy HELAIAN PENERANGAN PRODUK (Sila baca Lembaran Pendedahan Produk ini sebelum anda membuat keputusan memilih IKHLAS Foreign Worker Compensation Scheme Takaful. Pastikan juga anda telah membaca terma-terma

More information

INDIKASI KUALITI BAGI PERKHIDMATAN DIETARI PESAKIT LUAR TEMPOH MENUNGGU DI KLINIK DIET RUKA (RAWATAN UTAMA KLINIK AM) 1 APRIL SEPTEMBER 2003

INDIKASI KUALITI BAGI PERKHIDMATAN DIETARI PESAKIT LUAR TEMPOH MENUNGGU DI KLINIK DIET RUKA (RAWATAN UTAMA KLINIK AM) 1 APRIL SEPTEMBER 2003 INDIKASI KUALITI BAGI PERKHIDMATAN DIETARI PESAKIT LUAR TEMPOH MENUNGGU DI KLINIK DIET RUKA (RAWATAN UTAMA KLINIK AM) 1 APRIL 2003-30 SEPTEMBER 2003 QUALITY INDICATOR OF DIETARY OUTPATIENT SERVICE WAITING

More information

Details of your visits to the Website and the resources that you access.

Details of your visits to the Website and the resources that you access. Omron Healthcare Privacy and Cookie Policy ( Policy ) Omron Healthcare Malaysia Sdn Bhd ("we" or "Omron") are committed to protecting and respecting the privacy of any person who makes use of the Website

More information

RAHSIA PENIPUAN. Di Sebalik Tabir Janji Manis Kekayaan. ROMPAKAN SIANG HARI DITIPU DI ALAM CYBER

RAHSIA PENIPUAN. Di Sebalik Tabir Janji Manis Kekayaan. ROMPAKAN SIANG HARI DITIPU DI ALAM CYBER RAHSIA PENIPUAN DUNIA INTERNET Di Sebalik Tabir Janji Manis Kekayaan. ROMPAKAN SIANG HARI PELAJARI CARA JUTAAN MANUSIA DITIPU DI ALAM CYBER Penduduk England dianggarkan kerugian 1Billion Setahun disebabkan

More information

Lembaran Maklumat Produk- Pembiayaan Peribadi-i

Lembaran Maklumat Produk- Pembiayaan Peribadi-i Lembaran Maklumat Produk- Pembiayaan Peribadi-i LEMBARAN MAKLUMAT PRODUK (Baca Lembaran Maklumat Produk ini sebelum anda memutuskan untuk menerima Pembiayaan Peribadi-i. Pembiayaan Peribadi-i Sila pastikan

More information

Abstract of thesis presented to the Senate of University Putra Malaysia in fulfillment of the requirement for the degree of Doctor of Philosophy.

Abstract of thesis presented to the Senate of University Putra Malaysia in fulfillment of the requirement for the degree of Doctor of Philosophy. ii Abstract of thesis presented to the Senate of University Putra Malaysia in fulfillment of the requirement for the degree of Doctor of Philosophy. EFFECTS OF LOW INTENSITY AEROBIC DANCE EXERCISE ON PHYSIOLOGICAL

More information

JENTAYU SERVICES EBOOK PANDUAN LENGKAP & STRATEGI MELABUR SHOPLOT

JENTAYU SERVICES EBOOK PANDUAN LENGKAP & STRATEGI MELABUR SHOPLOT 1 2 PANDUAN & STRATEGI MELABUR SHOP LOT HUZAIFAH ABDULLAH SANI https://www.facebook.com/huzaifa.abdullahsani 3 JENTAYU Services Diterbitkan oleh JENTAYU SERVICES Email Website : asbgenius7@gmail.com :

More information

UNIVERSITI MALAYSIA SABAH LAPORAN PEMERIKSAAN PERUBATAN MEDICAL EXAMINATION REPORT

UNIVERSITI MALAYSIA SABAH LAPORAN PEMERIKSAAN PERUBATAN MEDICAL EXAMINATION REPORT UNIVERSITI MALAYSIA SABAH LAPORAN PEMERIKSAAN PERUBATAN MEDICAL EXAMINATION REPORT SILA ISI MENGGUNAKAN HURUF BESAR (PLEASE USE CAPITAL LETTERS) SEKSYEN 1 Untuk Diisi Oleh Calon (SECTION 1 (To Be Completed

More information

UNIVERSITI PUTRA MALAYSIA

UNIVERSITI PUTRA MALAYSIA UNIVERSITI PUTRA MALAYSIA KNOWLEDGE, ATTITUDE AND PRACTICE REGARDING HORMONAL EMERGENCY CONTRACEPTION AMONG MARRIED FEMALE STAFF IN UNIVERSITI PUTRA MALAYSIA FATEMEH NAJAFI SHARJ ABAD FPSK(m) 2010 1 KNOWLEDGE,

More information

UNIVERSITI MALAYA LAPORAN PEMERIKSAAN PERUBATAN MEDICAL EXAMINATION REPORT

UNIVERSITI MALAYA LAPORAN PEMERIKSAAN PERUBATAN MEDICAL EXAMINATION REPORT FORM PD1 UNIVERSITI MALAYA LAPORAN PEMERIKSAAN PERUBATAN MEDICAL EXAMINATION REPORT SILA ISI MENGGUNAKAN HURUF BESAR (PLEASE USE CAPITAL LETTERS) SEKSYEN 1 Untuk Diisi Oleh Calon (SECTION 1 (To Be Completed

More information

EVALUATING THE SURFACE PROPERTIES OF HA COATING ON TITANIUM-ALUMINUM SUBSTRATE ALI KARANDISH

EVALUATING THE SURFACE PROPERTIES OF HA COATING ON TITANIUM-ALUMINUM SUBSTRATE ALI KARANDISH EVALUATING THE SURFACE PROPERTIES OF HA COATING ON TITANIUM-ALUMINUM SUBSTRATE ALI KARANDISH A project report submitted in partial fulfilment of the requirements for the award of the degree of Master of

More information